Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: Achi IR PRO SC i brązowiejące układy
Google Adsense [BOT] • 30 Квітня 2012, 16:09
SpecLap serwis komputerowy Olsztyn
www.speclap.pl
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
www.speclap.pl
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój.
Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Nie ma przekłamań temperatur, profil próbowałem z tego forum tylko musiałem zwiększyć przyrost temp. bo przy 0.5st/sekundę góra wyprzedzała dół dosyć znacząco (to dziwne, bo góra powinna się wyłączać jeśli termopara przy płycie wskazuje wyższą temp. niż aktualnie określona w profilu, przy dużej odległości górnego promiennika od płyty nie powinna już mieć dużego wpływu bezwładność cieplna promiennika.
Rozumiem, że płyta może brązowieć od topnika ale układ na wierzchu nie jest nasmarowany topnikiem, mimo to zmienił kolor z zielonego na brązowy i to po jednym grzaniu ołowiowym i promienniku max. wysoko.
Rozumiem, że płyta może brązowieć od topnika ale układ na wierzchu nie jest nasmarowany topnikiem, mimo to zmienił kolor z zielonego na brązowy i to po jednym grzaniu ołowiowym i promienniku max. wysoko.
Witam
Ekspertem nie jestem, ale też mam taką stację.
1. profil trzeba sobie dopasować do położenia górnej grzałki (ja akurat ustawiam nisko).
2.
3. u mnie profil jest ustawiony tak żeby w kolejnych krokach na chwilkę włączała się góra (żeby rozgrzać grzałkę), ale tak na prawdę to do 170 lub 200 °C podgrzewam dołem i dopiero do akcji wchodzi góra.
4. topniki mają wpływ.
5. moje subiektywne wrażenie - ten sprzęt tak ma, troszkę odbarwia i tyle.
Ekspertem nie jestem, ale też mam taką stację.
1. profil trzeba sobie dopasować do położenia górnej grzałki (ja akurat ustawiam nisko).
2.
.5st/sekundę góra wyprzedzała dół dosyć znaczącozwróć uwagę, że "dół" nie ma profilu, włączasz profil grzałki startują i grzeją do zadanej temperatury, jeśli masz wolny profil to może tak być, że na profilu np. 85°C a na płycie 150°C i to bez użycia górnej grzałki, praca górnej grzałki jest sygnalizowana OUT1, szybkość nagrzewania się płyty uzależniona jest od ilości włączonych grzałek, wielkości płyty, grubości płyty, oklejenia foliami, temperatury otoczenia, cyrkulacji powietrza w pomieszczeniu itd.
3. u mnie profil jest ustawiony tak żeby w kolejnych krokach na chwilkę włączała się góra (żeby rozgrzać grzałkę), ale tak na prawdę to do 170 lub 200 °C podgrzewam dołem i dopiero do akcji wchodzi góra.
4. topniki mają wpływ.
5. moje subiektywne wrażenie - ten sprzęt tak ma, troszkę odbarwia i tyle.
Re: Achi IR PRO SC i brązowiejące układy
Google Adsense [BOT] • 4 Травня 2012, 20:55
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
| Подібні Теми |
|---|
| Schemat Asus Pro B9440FA |
| Schemat Asus PRO P1440FAC |
| Schemat Asus Pro B560M-C/CSM |
| Schemat Asus Pro H410T/CSM |
| Schemat ASRock X370 Pro BTC+ |
| Schemat Asus Pro Q470M-C/CSM |
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.