• Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a benchmarek 23 Avgust 2010, 22:25
Płyta miała wybuchnięty mostek południowy prawdopodobnie w wyniku przepięcia USB i nie uruchamiała się. Wymieniłem mostek na nowy ICH5 ale się okazało że sprzęt zawiesza się podczas wykrywania urządzeń wpiętych na SATA tzn wykryje że jest np dysk pokaże jego nazwę i to tyle dalej nie idzie. Wylutowałem ICH5 i wstawiłem kolejny, też nowy po włączeniu efekt ten sam. Podstawiałem różne dyski, taśmy przyłączeniowe, upgradowałem/downgradowałem bios, sprawdziłem częstotliwość pracy kwarców, wymieniłem ICS clkgen na drugi profilaktycznie kwarc przy tym icsie. Elementy wszystkie na miejscu. Czy ktoś ma pomysł co może jeszcze odpowiadać za wadliwą pracę interfacu SATA.
Jeśli chodzi ATA to wykrywa dobrze urządzenia jednak podczas instalacji winxp zawiesza się.

Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 23 Avgust 2010, 22:25

#2 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a chevy 23 Avgust 2010, 22:35
Sprawdziłbym pamięć RAM programem Memtest86. Bootowlany z płyty lub USB.

#3 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a benchmarek 23 Avgust 2010, 23:51
Test pamięci nie wykrył błędów, sprzęt też nie zawiesił się podczas tego testu.

#4 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a chevy 24 Avgust 2010, 14:17
A jak włożysz "live CD" to wszystko jest OK ?

#5 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a benchmarek 24 Avgust 2010, 19:51
Jeżeli nic do SATA nie jest podłączone to z CD na ATA mogę zbootować, rozpocząć instalacje win xp jednak zawiesza się na badaniu interfejsu IDE tak jakby mostek południowy był walnięty, co jest niemożliwe, gdyż to drugi nowy mostek. Live cd nie uruchamia się zawiesza się gdzieś po drodze tak samo instalator win xp.

#6 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a benchmarek 27 Avgust 2010, 22:05
Postanowiłem wlutować nowy mostek ICH-5 (trzeci z kolei) i okazało się że zniknęły wszelkie problemy, czy nowe mostki intela 2szt mogły być wadliwe w ten sam sposób?

#7 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a chevy 30 Avgust 2010, 21:19
Czym lutujesz? Może przegrzałeś w trakcie lutowania.

#8 Re: Msi 865PE Neo3 SATA dziwnie działa

Napisal/-a benchmarek 30 Avgust 2010, 21:41
Lutuje powietrzem z góry, a z dołu kwarcowy podgrzewacz, też o tym pomyślałem to jedyne sensowne wytłumaczenie,teraz obniżyłem temperatury podczas obróbki cieplnej i skróciłem czasy dla okna /reflow/ powinno być dobrze. Mostki które zdjąłem poddałem przekulkowaniu i wlutowałem na inną płytę rzeczywiście w jednym "ubite" ata i sata, a w drugim sata.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost