• Urządzenie do sprawdzania matryc.

#1 Urządzenie do sprawdzania matryc.

by PureEvil 14 February 2012, 19:09
Witam

Czy ma ktoś urządzenie na sprzedaż do sprawdzania matryc bez konieczności instalowania w laptopie?
Chodzi o to, że moja firma zaczęła sprzedawać matryce tylko jest problem z testowaniem matryc po dostawie, przed wysyłka itp...

Ewentualnie czy może ktoś zrobić takie urządzenie oczywiście nie za darmo?

Pozdrawiam!

Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by Google Adsense [BOT] 14 February 2012, 19:09

#2 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by michal3411 14 February 2012, 19:56
Ze szrotu kilka płyt wyjdzie taniej niż wyprodukowanie takowego urządzenia.

Widziałem takowe urządzenie kiedyś, ale to było do matryc o małych rozdzielczościach, i bez gwarancji że większe by działały.

#3 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by PureEvil 15 February 2012, 11:17
Mój szef mówił, że widział takie urządzenie na własne oczy gdzieś w sklepie i męczy mnie, żebym wyczarował takie cudo.

Tak się zastanawiam powiedzmy ktoś sprzedaję matrycę, nie ma opcji żeby ich nie sprawdził przed wysyłką, a może to tylko ściema aby klienta bardziej zmotywować do kupna?

#4 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by offo 15 February 2012, 13:42
Zastosuj elektronikę od jakiegoś monitora .Trzeba tylko wybrać taką na elastycznym kontrolerze aby obsłużył różne rozdzielczości i przerobić inwerter aby działał już z jedną świetlówką .Ewentualnie dla leniuchów coś w tym stylu :
http://www.ebay.pl/itm/Compatible-R-RM5 ... 0699496544
Niestety chyba nie ma takich które obsłuży i matryce ccfl i ledowe.

#5 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by pocinas 15 February 2012, 13:48
O testerze świetlówek słyszałem i widziałem, ale matryc...hmmm. Myślę że na ebay musisz raczej szukać. Całkiem możliwe że jest takie cudo, ale nie mam pojęcia że takowe jest ;-p.

#6 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by PureEvil 15 February 2012, 17:27
Czyli jeżeli chodzi o samoróbki są możliwości zmontowania takiego urządzonka, ale jeśli chodzi o gotowy produkt to nikt nie widział na oczy nawet.... szkoda. :|

#7 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by meloow 15 February 2012, 20:01
może tu coś znajdziesz -> http://www.iccfl.com

#8 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by Usunięty Użytkownik 402 15 February 2012, 21:29
Kiedyś widziałem tester matryc lecz cena była kosmiczna. Jak uda mi się odnaleźć to urządzenie w internecie to podlinkuję.

#9 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by willyvmm 15 February 2012, 21:42
http://www.ebay.com/itm/Screen-Repair-L ... 0721731998

Takie coś mogę zamówić przy okazji następnego zamówienia (niestety nie wiem kiedy będę zamawiał). Cena nie powinna przekroczyć $80 po opłaceniu cła i przesyłki.

Jak cię to interesuje to mogę zapytać mojego dostawcę o cenę. Niestety nie mam pojęcia czy i jak działa.

#10 Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by PureEvil 19 March 2012, 12:52
Tutaj kolega @michal3411 mówi o dobraniu płyt głównych i mam z tym pytania:

1. Ile teoretycznie potrzebuję płyt głównych?
2. Czy są jeszcze inne rodzaje gniazd matrycy oprócz LED, LCD, 40 pin, 30 pin.
3. Czy matryce LED o innych rozmiarach np z 15,6" uda mi się podłączyć na 14" pod tę samą płytę z pozytywnym skutkiem w celu sprawdzenia matrycy?

Re: Urządzenie do sprawdzania matryc.

by Google Adsense [BOT] 19 March 2012, 12:52