• Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by pocinas 12 April 2011, 16:18
Witam Serdecznie. Jak w temacie "Gdzie można kupić DOBREJ FIRMY Kondensatory LOW ESR i na jaką firmę kondensatorów głownie zwrócić uwagę)

Kondensatory przeważnie do płyt głównych Komputerów PC

Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by Google Adsense [BOT] 12 April 2011, 16:18

#2 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by willyvmm 12 April 2011, 16:41
Polecam kondensatory firmy Jamicon na wiodącym portalu akcyjnym sprzedaje je marc1n i mogę polecić zakupy u niego.

#3 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by pocinas 12 April 2011, 16:55
Dzięki. Miałem właśnie JAMICONY które kupiłem jakiś czas temu w Sklepie elektronicznym w Poznaniu, noo ale już mi się kończą, a narazie nie planuje jechać do Poznania to chciałem przed zakupem wysyłkowym spytać o opinię innych ale widzę Jamicony są chwalone. Dzięki za ODP...

#4 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by skomy 12 April 2011, 21:05
Ja mogę polecić sklep: lewandowscy.pl, kupuję od nich od zawsze, nie miałem problemów, te które mi przysyłają są firmy JACKCON.
http://www.lewandowscy.pl/sklep/index_html2.php/cPath/26_68_110/Do_plyt_glownych_63_16V
PS. Menu z artykułami po lewej stronie nie działa w operze, działa w ie - od zawsze i nie poprawili nie wiem dlaczego - może nie wiedzą...

#5 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by DjDave 20 February 2012, 23:31
Przyłącze się do pytania. Poszukuje kondensatorów elektrolitycznych przewlekanych do "stacjonarnej" płyty głównej w przetwornicy zasilania procesora. Czy można gdzieś dostać te które są rzekomo "military class"?

#6 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by demeo 20 February 2012, 23:54
Military class lub automovie industry nie są raczej dostępne w bezpośredniej sprzedaży detalicznej. A przynajmniej nie spotkałem się nigdzie z nimi.

--
Pozdrawiam,
demeo

#8 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by xcrayx 21 February 2012, 11:34
Teapo, Samhwa, Jamicon.Te ostatnie kupuję jak kolega willyvmm od użytkownika marc1n z wiadomego portalu aukcyjnego.
Pozdrawiam...

#9 Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by offo 21 February 2012, 19:16
Na allegro się nie opłaca - jak macie firmę polecam firmę ropla - jest to oficjalny dystrybutor jamicona. Oczywiście nie bawią się w detal i trzeba brać całe opakowania po 50 /100 lub dla małych kondensatorów 500sztuk ale to chyba nie jest wielki problem bo kondensatory nie są jakoś bardzo drogie a na jedną płytę pc czy zasilacz w monitorze wchodzi 6 do kilkunastu sztuk więc szybko się " zużyją" .

Re: Kondensatory LOW ESR (Gdzie warto kupić i jakiej Firmy)

by Google Adsense [BOT] 22 February 2012, 11:10
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).