• Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

lookash81 10 Лютого 2012, 09:10
Witam,
zamówiłem układ GO7400T-N-A3 z DC 10 z firmy z Częstochowy. Otrzymałem go przed momentem, ale coś mi nie pasuje. Czarny klej, logo "pełne"...mógłby ktoś potwierdzić czy to możliwe że oryginał jest w takiej postaci? Pod spodem ok, kulki bezołowiowe, brak śladów wickowania. Data na układzie 1008.

Зображення

Narożniki wyglądają ok - nie są okrągłe.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Google Adsense [BOT] 10 Лютого 2012, 09:10

#2 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Pawelbul 10 Лютого 2012, 09:33
Na tym zdjęciu zbyt wiele nie widać ale porównaj.
Зображення

#3 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

lookash81 10 Лютого 2012, 09:43
Witam,
dzięki za odpowiedz. Klej jest całkiem inny - czarny i nie tak rozlany jak na Twoim zdjęciu. Logo jest pełne w środku. Czcionka z oznaczeniem modelu jest inna. Litery "o" są bardziej okrągłe, a nie spłaszczone jak na zdjęciu wyżej. Sam układ ma inny odcień - jasno zielony.

#4 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

dodommc 10 Лютого 2012, 09:45
Z tego zdjęcia niewiele można odczytać, ale rdzeń chyba nie jest idealnie gładki, ale ma pionowe paski paski tak jak po szlifowaniu.

#5 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

lookash81 10 Лютого 2012, 10:02
Zrobiłem lepsze zdjęcie

Зображення

#6 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Sky 10 Лютого 2012, 10:09
lookash81 написав:Zrobiłem lepsze zdjęcie

Зображення

To jest szlif.

#7 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

dodommc 10 Лютого 2012, 10:10
Ewidentnie szlifowany. Wg oznaczeń , oba pochodzą z tej samej fabryki (S TAIWAN) a wszystkie napisy zupełnie inne. Jak dla mnie to reklamacja z opcją zwrotu kasy.

#8 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

lookash81 10 Лютого 2012, 10:12
Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

#9 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Sky 10 Лютого 2012, 10:15
lookash81 написав:Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

Tak czy siak podaj nazwę sprzedawcy. Ewidentne oszustwo jeśli na aukcji jest napisane "nowy".

#11 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

czorny 10 Лютого 2012, 10:19
Bez mikroskopu widać, że rdzeń wygląda jak po szlifowaniu. Dobrze by było sprawdzić jednak pod mikroskopem. Wszystkie układy jakie dotąd kupiłem miały taki kolor kleju jak na zdjęciu kolegi Pawelbul czyli jasny. Tak ciemny klej widziałem ostatnio w jakimś Lenovo gdzie fabrycznie była montowana nvidia z dc11.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Google Adsense [BOT] 10 Лютого 2012, 10:19
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 4 гостей