• Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by lookash81 10 February 2012, 09:10
Witam,
zamówiłem układ GO7400T-N-A3 z DC 10 z firmy z Częstochowy. Otrzymałem go przed momentem, ale coś mi nie pasuje. Czarny klej, logo "pełne"...mógłby ktoś potwierdzić czy to możliwe że oryginał jest w takiej postaci? Pod spodem ok, kulki bezołowiowe, brak śladów wickowania. Data na układzie 1008.

Image

Narożniki wyglądają ok - nie są okrągłe.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by Google Adsense [BOT] 10 February 2012, 09:10

#2 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by Pawelbul 10 February 2012, 09:33
Na tym zdjęciu zbyt wiele nie widać ale porównaj.
Image

#3 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by lookash81 10 February 2012, 09:43
Witam,
dzięki za odpowiedz. Klej jest całkiem inny - czarny i nie tak rozlany jak na Twoim zdjęciu. Logo jest pełne w środku. Czcionka z oznaczeniem modelu jest inna. Litery "o" są bardziej okrągłe, a nie spłaszczone jak na zdjęciu wyżej. Sam układ ma inny odcień - jasno zielony.

#4 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by dodommc 10 February 2012, 09:45
Z tego zdjęcia niewiele można odczytać, ale rdzeń chyba nie jest idealnie gładki, ale ma pionowe paski paski tak jak po szlifowaniu.

#5 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by lookash81 10 February 2012, 10:02
Zrobiłem lepsze zdjęcie

Image

#6 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by Sky 10 February 2012, 10:09
lookash81 wrote:Zrobiłem lepsze zdjęcie

Image

To jest szlif.

#7 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by dodommc 10 February 2012, 10:10
Ewidentnie szlifowany. Wg oznaczeń , oba pochodzą z tej samej fabryki (S TAIWAN) a wszystkie napisy zupełnie inne. Jak dla mnie to reklamacja z opcją zwrotu kasy.

#8 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by lookash81 10 February 2012, 10:12
Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

#9 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by Sky 10 February 2012, 10:15
lookash81 wrote:Dzięki. Za chwile skontaktuję się ze sprzedawcą. Poinforujmę o sposobie załatwienia sprawy.

Tak czy siak podaj nazwę sprzedawcy. Ewidentne oszustwo jeśli na aukcji jest napisane "nowy".

#11 Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by czorny 10 February 2012, 10:19
Bez mikroskopu widać, że rdzeń wygląda jak po szlifowaniu. Dobrze by było sprawdzić jednak pod mikroskopem. Wszystkie układy jakie dotąd kupiłem miały taki kolor kleju jak na zdjęciu kolegi Pawelbul czyli jasny. Tak ciemny klej widziałem ostatnio w jakimś Lenovo gdzie fabrycznie była montowana nvidia z dc11.

Re: Prośba o weryfikację oryginalności układu Go7400T-N-A3

by Google Adsense [BOT] 10 February 2012, 10:19
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).