• OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: natančen model nosilca podatkov in kratek opis napake.
  2. Objava teme mora vsebovati: podroben opis problema, kaj je bilo narejeno, rezultate teh dejavnosti in oblikovano poizvedbo.
  3. Nalaganje vseh popolnih navodil/shem ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takimi datotekami, je prepovedano. V eni temi ne smete objaviti več eno stran navodil/shem.
  4. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.

#1 OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a PureEvil 30 Januar 2012, 13:09
Witam

System padł na komputerku w którym był ten dysk. Po podłączeniu jako zew. widzę 2 partycję z czego jedna (F) jest uszkodzona i nie można odczytać danych, natomiast druga partycja jest ok. W ogóle da się odzyskać tę partycję i dane w jakiś sposób ? Z dyskami SSD miałem mało do czynienia.
Dodam, że dysk sprawdziłem w Victorii i brak błędów.

Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 30 Januar 2012, 13:09

#2 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a zbyszkok 30 Januar 2012, 13:22
A co na to DMDE ?

#3 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a PureEvil 30 Januar 2012, 13:38
DMDE obsługuję dyski SSD?

#4 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a zbyszkok 30 Januar 2012, 17:17
Tak jak pisałem sprawdź co widzi DMDE.

#5 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a PureEvil 30 Januar 2012, 17:37
Nie zdążyłem sprawdzić DMDE dysku. Dostałem informację, że wszystkie dane były na drugiej partycji więc formatowałem cały dysk twardy i na nowo postawiłem partycje.

Z ciekawości odpaliłem program EASEUS Data Recovery Wizard Professional i też bez problemu wyszukał pliki na uszkodzonej partycji tak, że jak by trzeba było odzyskać to by nie było większych problemów.

Dysk twardy sprawdziłem jeszcze raz no i działa wszystko dobrze.

#6 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a arvika 30 Januar 2012, 22:14
Litości.. kolejny raz ktoś na tym forum odzyskuje dane wcześniej formatując dysk. Nie tędy droga!

#7 Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a PureEvil 31 Januar 2012, 11:29
Źle kolega zrozumiał.

Dane były na drugiej partycji - zrobiłem kopie.
Wszystko co było na partycji uszkodzonej to jedynie system-taką informację podał klient po dłuższym zastanowieniu/ustaleniu z jakimś gościem od siebie...

Do czasu gdy klient nie zadzwonił i powiedział o tym próbowałem odzyskiwać dane z tej partycji uszkodzonej, a że pierwszy raz dostałem dysk SSD to chciałem się nieco zorientować jak obchodzić się z takim uszkodzonym SSD.

Re: OCZ VERTEX 2 SSD 3,5" 90GB - uszkodzona partycja

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 31 Januar 2012, 11:29

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost