• hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać markę i pełny model sprzętu oraz skrótowy opis usterki.
  2. Treść wątku powinna zawierać dokładny opis usterki, co zostało sprawdzone/wymienione/zmierzone, wyniki tych działań, oznaczenie kodowe PCB (w przypadku napraw hardware) oraz sformułowane pytanie. W przypadku problemów z odczytaniem oznaczenia kodowego PCB, należy przeczytać TEN WĄTEK. Jeśli nadal nie można znaleźć oznaczenia, należy zamieścić wyraźne zdjęcia obu stron płyty - należy przy tym usunąć wszelkie folie i moduły, mogące ewentualnie zasłaniać oznaczenia płyty.
  3. Przed napisaniem nowego tematu, każdy użytkownik zobowiązany jest zapoznać się z wątkami w dziale SZKOLENIA i na ich podstawie dokonać próby wstępnej diagnostyki uszkodzenia.
  4. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych dokumentacji, a także jakichkolwiek wsadów BIOS / firmware (do tego służy dział PLIKI BIOS DO WERYFIKACJI). Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu dokumentacji, który ułatwi autorowi diagnostykę/naprawę sprzętu z wątku. W jednym poście można zamieścić nie więcej, niż jedną stronę instrukcji/schematu. Plik nie może posiadać widocznych znaków wodnych, napisów "confidential", adresów email etc.
  5. Nie jest dozwolone zamieszczanie linków do plików, znajdujących się na innych stronach internetowych.
  6. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  7. Nie jest dozwolone pisanie tematu lub postu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O DOKUMENTACJE/BIOS.
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).

#1 hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez satanistik 21 stycznia 2012, 21:00
Laptop jak w temacie ,po zainstalowaniu win7 nie działa mikrofon, po restarcie systemu całkowicie nie widzi sterowników (informacja o braku podpisu cyfrowego). Próbowałem wyłączyć podpisy cyfrowe dla sterowników wg instrukcji z netu - po tej operacji sterownik dał się zainstalować ale nadal nie działa. Na wielu forach są dyskusje ale kończą się przeważnie "już działa " a brak opisu co i jak.

Pomógł ten sterownik w załączonym pliku.

Nie wiem dlaczego ale dopiero po 2 zainstalowaniu mikrofon zaskoczył , win7 to jednak porażka pod względem sterowników.

Musisz być zalogowany, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez Google Adsense [BOT] 21 stycznia 2012, 21:00

#2 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez meloow 21 stycznia 2012, 22:22
Niestety problem sterowników jest i to duży, ale to nie wina win7 tylko twórców sprzętu ;)

ostatnio walczyłem z modemem do NEO pod win7 64bit'y teoretycznie chodzą z visty ale po instalce modem nie działał jak należy, choć udało się to zrobić. Tak jest z wieloma rzeczami.

#3 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez satanistik 24 stycznia 2012, 00:19
Mikrofon faktycznie działa poprawnie, jednak nie działają gniazda słuchawkowe z przodu laptopa. Włożenie wtyczki słuchawek nie powoduje wyciszenia i nie słychać dźwięku w słuchawkach. Zastanawiam się czy to problem sterowników czy nie dołączyłem jakiejś tasiemki.

#4 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez pocinas 24 stycznia 2012, 00:28
Z tego co zdaje mi się podłączenie słuchawek powinno odłączyć sygnał z głośników nawet pod Win7, zaś problem z mikrofonem całkiem możliwe że jest winą sterowników. Aby się przekonać na 100% proponuję na innym hddeku zainstalować Vistę + Sterowniki ze stronki HP pod ten model, względnie najlepiej system przywrócić z partycji Recovery o ile jeszcze ją masz.

#5 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez pijan4 24 stycznia 2012, 00:54
meloow napisał(a):Niestety problem sterowników jest i to duży, ale to nie wina win7 tylko twórców sprzętu

ostatnio walczyłem z modemem do NEO pod win7 64bit'y teoretycznie chodzą z visty ale po instalce modem nie działał jak należy, choć udało się to zrobić. Tak jest z wieloma rzeczami.

Nie łatwiej byłoby zastosować router?:)

#6 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez pocinas 24 stycznia 2012, 01:04
pijan4 napisał(a):
meloow napisał(a):Niestety problem sterowników jest i to duży, ale to nie wina win7 tylko twórców sprzętu

Łatwiej i nie łatwiej. Doświadczenie mi jednak mówi, że wiele osób które umie sobie postawić "jakoś" system i "jakoś" zainstalować sterowniki niestety nie potrafi skonfigurować Routera, można zawsze wezwać fachowca, ale to już dodatkowe koszty tak samo jak zakup routera który do NEO Router z ADSL kosztuje nie mniej niż 100zł, jednakże bez wątpienia router rozwiązuje wiele problemów związanych z stabilnością łącza oraz teoretycznie przyspiesza poprawne działanie jak i bardzo przyspiesza skonfigurowanie, bo nie ukrywam że instalacja modemu pod USB na 64bitowym systemie, w sumie nawet 32 zajęła mi nie raz mnóstwo czasu (czasem nawet 3h, gdzie używam sprawdzonego sposobu, jednakże wielokrotnie zawiódł)

Zakup routera to podejrzewam kwestia zasobności portfela.

#7 Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez meloow 24 stycznia 2012, 07:51
pijan4 napisał(a):

powiedz klientowi że musi kupić routerka ADSL w wifi za min. 150PLN + ok 30-50 za konfiga. A on i tak Ci powie że stary (jakiś szajs USB dodawany ze 5 lat temu do neo ) jest OK, bo działał na statym lapku/kompie :) a wifi mu nie potrzebne.

Re: hp dv6710ew nie działa mikrofon win7 odinstalowuje sterownik

przez Google Adsense [BOT] 24 stycznia 2012, 07:51
To jest wątek ARCHIWALNY. Możesz odpowiedzieć w nim tylko wtedy, gdy Twój post zawiera rozwiązanie problemu (Regulamin forum p. 12.1).