• ACHI IR6000 PROBLEM Z RS232

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 ACHI IR6000 PROBLEM Z RS232

rs7337 25 Листопада 2011, 17:25
Witam wszystkich !
Jako nowy userek najpierw chciałbym się przywitać!
Jeżeli to nie ten dział to przepraszam i proszę o przeniesienie.
Posiadam stacje jak w tytule postu i mam z nią problem polegający na tym , że po podłączeniu jej do kompa i próby odpalenia programu do przesyłania profili wyskakuje mi komunikat " invalid variand type conversion" ( wujek google nie pomógł). Niby kilka razy z poziomu kompa udało mi się uruchomić fabryczny profil ale nie widać wykresu czasowo-temperaturowego.Wiem ,że to tylko taki bajer i wszystko można wklepać z poziomu maszyny ale lubie gdy wszystko chodzi w 100 % i dla leniwych całkiem fajna opcja. Nadmieniam ,że stacje próbowałem na różnych kompach z różnymi systemami ( win2000 , xp, win7, vista) zarówno bezpośrednio do rs232 jak i przez przejściówkę USB-rs232 i to samo.Kabel też sprawdziłem i nie widzę w nim problemu to tylko trzy kabelki i jest przejście. Jeśli ktoś ma tą stację i działa mu to jak należy proszę o podzielenie się działającym programem (softem). Pzdr

Re: ACHI IR6000 PROBLEM Z RS232

Google Adsense [BOT] 25 Листопада 2011, 17:25

#2 Re: ACHI IR6000 PROBLEM Z RS232  [РІШЕНО]

yaro014 25 Листопада 2011, 18:15
Witam, program w załączniku.

-- piątek, 25 lis 2011, 18:36 --

Tylko zmień sobie profile bo tam bajzel jest. Kopie programu robiłem jak tylko dostałem stację wiec musisz po poprawiać profile.

Btw jak by był problem z komunikacja to byś dostał krzaki po chińsku.

У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.

Re: ACHI IR6000 PROBLEM Z RS232  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 25 Листопада 2011, 18:15

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість