• Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a kamil1986 21 November 2011, 16:37
Witam posiadam płytę MS - 7383 VER 2.1 płyta zawiesz się zaraz na początku. jak włączę płytę na grafice zintegrowanej to monitor uruchamia się tylko na kilka sekund po czym wyłącza się. A jak uruchomię na karcie pci express to płyta włącza się można nawet wejść do biosu ale po kilku sekundach płyta się zawiesza karta diagnostyczna pokazuję błąd karty graficznej. Cy z takich objawów można wywnioskować uszkodzenie zintegrowanej karty graficznej? Dodam jeszcze że procesor i ram sprawny na 100%.

Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 21 November 2011, 16:37

#2 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a psssik 21 November 2011, 18:52
Sprawdź stan kondensatorów na zasilaniu procesora. Jeżeli masz niebieskie to proponuje zacząć od tego.

#3 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a kamil1986 21 November 2011, 18:59
Tak właśnie mam niebieskie kondensatory.

#4 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a psssik 21 November 2011, 19:05
W jakim są stanie, są lekko wypukłe?

#5 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a kamil1986 21 November 2011, 19:26
Właśnie że ani jeden nie jest wypukły. Teraz płyta już wcale nie wstaje nawet procedura POST nie startuje.
Czy te kondensatory można zastąpić innymi standardowo są 680uf 4v mogę je zastąpić kondensatorami 810uf 6.3v?

#6 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a psssik 21 November 2011, 19:29
Mimo wszystko proponuję zacząć od wymiany kondensatorów.

#7 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a kjedrocha 22 November 2011, 10:16
kamil1986 napisal/-a:Czy te kondensatory można zastąpić innymi standardowo są 680uf 4v mogę je zastąpić kondensatorami 810uf 6.3v?

Wydaje mi się, że możesz montować te kondensatory, które proponujesz, gdyż są one na wyższe napięcie i mają większą pojemność, od oryginalnych, więc nie powinno być problemu.

Proszę mnie poprawić, jeśli się mylę.

#8 Re: Płyta MSI MS - 7383 VER 2.1 zawiesza się prawdopodobnie uszkodzenie grafiki.

Napisal/-a psssik 22 November 2011, 22:47
Jeśli chcesz to mogę ci wysłać solid-owe kondensatory do tej płyty. Proszę o kontakt na pw.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov