• Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)

#1 Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von mario 17 Mai 2011, 13:50
Witam.

Pacjent trafił na problem z grafiką. Wcześniej był w innym serwisie. Efekty ich pracy oceńcie sami :D

Bild

Bild

Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Google Adsense [BOT] 17 Mai 2011, 13:50

#2 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von digix 17 Mai 2011, 13:57
Za bardzo wzięli sobie teorię o "termopadach" do serca. :lol:

#3 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von demeo 17 Mai 2011, 14:08
Ale i grafika chyba była ostro wygrzewana skoro, aż laminat się lekko odbarwił :)

--
pozdrawiam,
demeo

#4 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von mario 17 Mai 2011, 14:16
Nie wiem co to za patent,ale te blaszki dociskały radiator, a dodatkowo "pływały" w paście silikonowej.

#5 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Usunięty Użytkownik 402 17 Mai 2011, 14:19
To był program kulinarny ,, gotuj z serwisem'' pod tytułem ,,grafika w sosie własnym''

#6 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von ablacon64 17 Mai 2011, 18:46
Terrible. They probably did a reflow and the chipset looks like it has bubbles.

#7 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Vogelek23 17 Mai 2011, 18:48
LAZY hat geschrieben:To był program kulinarny ,, gotuj z serwisem'' pod tytułem ,,grafika w sosie własnym''

"Do nagrzanego do 250°C piekarnika włożyć płytę na 10 minut, po czym wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia" :lol:

#8 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Dawid20 17 Mai 2011, 20:18
Vogelek23 hat geschrieben:
LAZY hat geschrieben:To był program kulinarny ,, gotuj z serwisem'' pod tytułem ,,grafika w sosie własnym''

"Do nagrzanego do 250°C piekarnika włożyć płytę na 10 minut, po czym wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia"

Dzieciaki z xboxami tak robią ... miałem takiego jednego ...

#9 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von demeo 17 Mai 2011, 20:30
Dawid20 hat geschrieben:
Vogelek23 hat geschrieben:

"Do nagrzanego do 250°C piekarnika włożyć płytę na 10 minut, po czym wyłączyć piekarnik i pozostawić do ostygnięcia"

Dzieciaki z xboxami tak robią ... miałem takiego jednego ...

Oj nie tylko z xboxami i nie tylko dzieciaki...

--
pozdrawiam,
demeo

#10 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von kamil198405 17 Mai 2011, 21:12
To jest właśnie "poprawianie układu chłodzenia" z aukcji allegro

#11 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von lutownicze 25 Juni 2011, 18:41
A nikt z was nie zauwazył tych uroczych bąbelków.. tego wielkiego.. ? :wtf:
Ależ są urocze :lol:
Aż się wierzyć nie chce, że mogło to działać, w końcu jakby nie działało to by chyba termopadów nie dawali co ? :D

#12 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von elmer 3 November 2011, 00:56
Witam :) Nawiązując do tematu chciałem zapytać czy może macie jakiś sposób
oczywiście mniej bolesny żeby schłodzić takowy model w miarę rozsądnym kosztem
żeby nie trzeba było chip`u zmieniać kilka razy do roku? :)

#13 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Vogelek23 3 November 2011, 05:57
elmer hat geschrieben:Witam :) Nawiązując do tematu chciałem zapytać czy może macie jakiś sposób

Są różne sposoby. Ja stosuję suchy lód, a jak zabraknie, to zakładam futro z niedźwiedzia polarnego i zamykam się z laptopem w lodówce :lol:

#14 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von kamilj 3 November 2011, 10:36
elmer hat geschrieben:Witam :) Nawiązując do tematu chciałem zapytać czy może macie jakiś sposób

Chipa nie wymienia się kilka razy w roku. Jeśli jest zamontowany fabrycznie nowy posłuży długo. Jeśli ktoś mówi, że montuje nowy, a po tym laptop działa kilka miesięcy - oszukuje.

#15 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von elmer 10 November 2011, 00:28
Rozumiem, że to dział "na wesoło", ale moje pytanie jest "na poważnie" :)

#16 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Usunięty Użytkownik 402 10 November 2011, 01:53
Wentylator na stałę zasilony, podkładka chłodząca pod spód i klimatyzowane pomieszczenie z filtrami żeby kurz nie zapychał radiatora.

#17 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Vogelek23 10 November 2011, 05:20
elmer hat geschrieben:Rozumiem, że to dział "na wesoło", ale moje pytanie jest "na poważnie"
Jeśli jest na poważnie, to mamy forum Ogólne/Hyde Park do takich zapytań.

#18 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von danon1 8 August 2012, 09:16
Witam
Aby obnizyc temperature GPU wystarczy postawic uklad na wiekszych kulach . najwieksze jakie udalo mi sie tam wcisnac to 0,76 ,+ copper pad 0,5mm+ term pad 0,2mm = temperatura na gpu 45st. -

Pozdrawiam

#19 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von michal3411 8 August 2012, 22:02
danon1 hat geschrieben:Witam
Aby obnizyc temperature GPU wystarczy postawic uklad na wiekszych kulach . najwieksze jakie udalo mi sie tam wcisnac to 0,76 ,+ copper pad 0,5mm+ term pad 0,2mm = temperatura na gpu 45st. -

Pozdrawiam

To trzeba było od razu postawić takie same pod rdzeniem i było by z głowy ;)

#20 Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von czorny 9 August 2012, 01:08
michal3411 hat geschrieben:
danon1 hat geschrieben:Witam

Pozdrawiam

To trzeba było od razu postawić takie same pod rdzeniem i było by z głowy ;)

Pod rdzeń nie może dać takich samych jak pod układ bo wtedy całość będzie za wysoko i po założeniu radiatora nie zamknie tego w obudowie, więc aby realnie obniżyć temperaturę GPU trzeba zamontować chłodzenie wodne. W związku z tym, że mało tam miejsca na typowe wodne chłodzenie jakie można zastosować w przypadku PC należy załatwić kroplówkę ze szpitala i wszystkie te przewody i igły. Po połączeniu całego tego gąszczu przewodów "kroplówkowych" można je umieścić w plecaku i dalej mamy "komputer przenośny".

Pozdrawiam ;-)

Re: Naprawa grafiki w TX1000 ;-)

von Google Adsense [BOT] 9 August 2012, 01:08
Dieses Thema ist als ARCHIV markiert. Antworten Sie nur, wenn Ihre Nachricht eine Lösung enthält (Allgemeine Geschäftsbedingungen, 12.1)