• Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Der Titel des Themas sollte Folgendes enthalten: den Hersteller der Maschine, das vollständige Modell und die kurze Beschreibung des Fehlers.
  2. Die Themennachricht sollte enthalten: einen PCB-Markierungscode (im Falle von Hardware-Reparaturen), erweiterte Beschreibung des Fehlers, Was wurde überprüft/ersetzt/gemessen + Schlussfolgerungen und, die Frage. Wenn Sie keinen PCB-Markierungscode finden können, du solltest lesen DIESES THEMA. Wenn Sie immer noch keine PCB-Markierungscode finden können, laden Sie bitte ein sauberen Fotos von beiden Seiten des Motherboards - ist es erforderlich, alle Filme und Module zu entfernen, die möglicherweise diese Markierungen abdecken könnte.
  3. Bevor Sie ein neues Thema veröffentlichen, sollten Sie alle Themen im Unterforum AUSBILDUNGEN lesen und machen Sie eine vorläufige Diagnose basierend auf dem Inhalt dieser Ausbildungen.
  4. Das Hochladen vollständiger Anweisungen/Schaltpläne oder BIOS-Dateien / Firmware (oder das Verlinken auf andere Websites mit solchen Dateien) ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans oder den Link zur BIOS-Datei in UNVERIFIZIERTE BIOS-DATEIEN platzieren, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
  5. Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Maschine beschrieben werden. Für jede nächste Maschine sollten Sie ein neues Thema öffnen.
  6. Das Anfordern von Schaltplänen, Boardview, MB-Fotos, BIOS-Dateien oder Servicehandbüchern ist STRENG VERBOTEN. Wenn Sie irgendwelche von denen fragen wollen, sollten Sie ein neues Thema in DOKUMENTATION UND BIOS/EFI ANFRAGE Sub-Forum öffnen.

#1 Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von DaCoPL 26 Oktober 2011, 17:01
Komputer stacjonarny.
Windows XP SP3.
Płyta ASRock K7S41GX

Witam.

W pewnym momencie w stacjonarce przy każdym nowym urządzeniu p&p typu np. pendrive, pojawia mi się "kreator dodawania nowego sprzętu" zamiast instalować pendrive'a automatycznie. Da się to jakoś zmienić? Te pendrive'y zawsze były automatycznie instalowane, a teraz już nie. System na komputerze to Windows XP z SP3.

Pozdrawiam.

Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von Google Adsense [BOT] 26 Oktober 2011, 17:01

#2 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von zbyszkok 26 Oktober 2011, 17:09
Proponuję na początek to narzędzie USBDeview i za jego pomocą wyczyszczenie pewnie ogromnej listy urządzeń USB.

#3 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von DaCoPL 26 Oktober 2011, 17:14
Wyczyściłem tym programem wszystkie urządzenia które kiedykolwiek były podpinane do USB.

Jednak kreator dalej wyskakuje zamiast automatycznie instalować pendrive'y.

-- czwartek, 27 października 2011, 09:53 --

Może jakiś klucz w rejestrach się uszkodził albo usunął? Bądź coś się wyłączyło w usługach? Tylko co to mogło być i gdzie tego szukać? Widzę, że w necie jest kilka takich tematów ale żaden nie jest rozwiązany.

#4 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von Usunięty Użytkownik 402 28 Oktober 2011, 00:31
Może w biosie trzeba włączyć plug and play? czy coś w tym stylu.

#5 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von pocinas 28 Oktober 2011, 01:00
Widziałem już takie coś kilkukrotnie na komputerach klientów, aczkolwiek nie zainteresowałem się dlaczego. Na pewno złotym środkiem jest Reinstalacja systemu oper.

Patrzyłeś takie coś
http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl ... 80&bih=834

Względnie też sterowniki do płyty głównej od chipsetu (http://www.asrock.com/mb/download.asp?M ... S41GX&o=XP), aczkolwiek na stronie w download nie ma akurat do Chipsetu (w twoim przypadku SIS).

#6 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von DaCoPL 28 Oktober 2011, 09:37
pocinas hat geschrieben:Może w biosie trzeba włączyć plug and play? czy coś w tym stylu.

Już patrzyłem na to i nie ma tam nic takiego.

pocinas hat geschrieben:Widziałem już takie coś kilkukrotnie na komputerach klientów, aczkolwiek nie zainteresowałem się dlaczego. Na pewno złotym środkiem jest Reinstalacja systemu oper.

Patrzyłeś takie coś
http://www.google.pl/#sclient=psy-ab&hl ... 80&bih=834

Względnie też sterowniki do płyty głównej od chipsetu (http://www.asrock.com/mb/download.asp?M ... S41GX&o=XP), aczkolwiek na stronie w download nie ma akurat do Chipsetu (w twoim przypadku SIS).

Reinstalacji nie chcę robić. Nad sterownikami chipsetu też pomyślałem, ale faktem jest, że nie ma właśnie tych sterów.

#7 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von mikesh 28 Oktober 2011, 10:19
Sprawdź czy usługa P&P jest włączona w systemie. Uruchom>services.msc, znajdź 'plug and play' i sprawdź jak jest ustawione.

-- piątek, 28 października 2011, 10:29 --

Możesz również w menadżerze urządzeń odinstalować wszystkie kontrolery USB i ponownie uruchomić komputer.

#8 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von opelr 28 Oktober 2011, 11:15
Robiłeś przywracanie systemu?

#9 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von DaCoPL 28 Oktober 2011, 11:21
Nie... i chyba już nie zdążę, gdyż klient kupił nowego kompa i tu tylko chce diagnozę. A głównie chodziło o to, że nie rozpoznawał mu żadnego urządzenia USB, a u mnie wszystkie rozpoznawał. Problem był po stronie uszkodzonej myszy USB. A z tym automatem i kreatorem to przy okazji robiłem.

#10 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von mikesh 28 Oktober 2011, 11:51
A czy kreatorem udało się zainstalować urządzenia na USB? Może problem sprzętowy? Sprawdzałeś pod Linuxem?

#11 Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von DaCoPL 28 Oktober 2011, 11:53
Udawało się instalować. U mnie wszystkie urządzenia działały.

Re: Zamiast automatu mam "kreator dodawania nowego sprzętu".

von Google Adsense [BOT] 28 Oktober 2011, 11:53