• Maszyna Quick 2035

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.

#21 Re: Maszyna Quick 2035

by Remigiusz 15 May 2011, 18:43
1) Nazwali to czujnikiem IR
2) tak, stacja dość głośnym beeperem ogłasza fazę wejścia w melting i fazę ściągania układu. Nie ma możliwości zmiany natężenia dźwięku lub wyłączenia beepera.
3) Maszyna ma 6 punktów mocujących płytę tzw. krawędziowo lub 6 punktów na dwóch listwach trzymających płytę "od spodu". Do wyboru. Płyty się nie deformują (oczywiście, jesteś w stanie wygiąć płytę samym mocowaniem, ale jest to bezmyślne działanie)

Re: Re: Maszyna Quick 2035

by Google Adsense [BOT] 15 May 2011, 18:43

#22 Re: Maszyna Quick 2035

by jubi20 27 May 2011, 08:53
Od 2 dni mam stacje L760B i ciężko mi dobrać odpowiedni profil, może się ktoś zemną podzieli jakimiś konkretami, jaki do ołowiu, jaki do bez ołowiu i przede wszystkim potrzebuje sprawdzony profil do układów ATI 7500 z pamięciami, kombinowałem już na milion sposobów i sam nie daje rady tego ogarnąć. Spod rdzenia poleciał mi już dymek 2 razy wiec gdzieś popełniam błąd.

#23 Re: Maszyna Quick 2035

by czorny 28 May 2011, 11:59
Witam.

Z tego co koledzy piszą to trzeba dużo praktyki i jeszcze raz praktyka więc 2 dni to jednak zbyt krótki okres wg mnie żeby wszystko szło jak po maśle. Moja stacja jeszcze nie dojechała, ale wiem że samo jej posiadanie niczego nie wnosi dopiero za kilka miesięcy będzie można rozmawiać o postępach. Poczytaj nasze forum sporo jest opisane jakich topników koledzy używają i metody jakie stosują. Nikt nie może podać gotowego rozwiązania ponieważ nikt nie wie w jakich warunkach jest stacja eksploatowana (temp. otoczenia, chemia, itd. itp). Powodzenia i niedługo razem będziemy radzić jak sobie pomoć w różnych przypadkach.

Pozdrawiam

#24 Re: Maszyna Quick 2035

by daniru 22 October 2011, 10:36
Witam czy kolega willyvmm dostał już tą maszynę quick 1760b jeśli tak to proszę o opinię na jej temat
Pozdrawiam
Dostałem już odpowiedź na email dzięki.

Re: Maszyna Quick 2035

by Google Adsense [BOT] 22 October 2011, 10:36