• Sita od Basi

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Sita od Basi

by gathor 17 July 2010, 11:59
Witam.
Mam pytanie odnośnie tych sit. Co o nich myślicie? Są warte kupna? Np. komplet 50 paru to koszt 440zł, cena jest zadowalająca, ale czy są tego warte?

Re: Sita od Basi

by Google Adsense [BOT] 17 July 2010, 11:59

#2 Re: Sita od Basi

by grisza69 17 July 2010, 12:36
Uzywam sit od "Basi" od ponad półtora roku - zero problemów, stosuje metodę na zimno ( ściągam przed grzaniem) raster ok, sita są dobrze wytłoczone - zero problemów, z sit jakie kupowałem u Adama raz się zdarzyło jedno które było wadliwe do 945 - telefon i szybka wymiana - Polecam.

#3 Re: Sita od Basi

by michallus 17 July 2010, 13:52
Też polecam, nie wyginają się przy grzaniu bezpośrednim.

#5 Re: Sita od Basi

by gathor 17 July 2010, 17:43
Więc mówicie, że warto zaryzykowac?
Co myślicie o tym zestawie? link
Gdzie nabyć ramki do tych sit?
Nie jest to zestaw dla mnie, ja go tylko sponsoruję, a w anglii za taki zestaw dobrej jakości trzeba wyłożyć więcej niż 2000zł.

#6 Re: Sita od Basi

by michallus 17 July 2010, 18:19
Śmiało, mam właśnie zestaw 72 sit.
Statyw to najlepiej jak sobie sam zrobisz ewentualnie możesz kupić uniwersalny, tylko że u nas w PL są kosmiczne ceny. Możesz sprowadzić z chin, wyjdzie znacznie taniej :-)

Dodam, że te same sita sprzedaje ekafka po 85zł od sztuki.

http://www.shopsintech.com/product_info ... cts_id=413 tutaj jest tani statyw i przy okazji inne ciekawe rzeczy.
Nie zamawiałem nic z tego sklepu więc nie wiem jak z realizacją.

#7 Re: Sita od Basi

by gathor 19 July 2010, 16:29
Kupiłem dzisiaj ramkę w tym sklepie, zobaczymy ile będzie szła przesyłka. Na razie nie mam nic przeciwko temu sklepowi. Można płacić PayPal-em, ale (jak zawsze jakieś musi być ) ramka kosztuje 29,90USD, a przesyłka następne 29,00USD. Zobaczymy ile potrwa realizacja... Niech stracę i będę królikiem doświadczalnym.

#8 Re: Sita od Basi

by gathor 24 July 2010, 10:57
Sklep potrzebuje 5 dni na samą wysyłkę
Order History

07/19/2010 Pending PayPal IPN Verified [Completed (Verified; $58.90)]
07/19/2010 Processing
07/23/2010 shipped

#9 Re: Sita od Basi

by majsterx 24 July 2010, 13:43
Oczywiście można sprowadzić z pewnym ryzykiem. Nie patrzycie na to, że polska firma do takiej podstawki musi dopłacić cło oraz vat.
Oczywiście niektórzy przesadzają.. ale są sklepy online i na portalu aukcyjnym można dość dobrze je nabyć. Koszt 63 sit z podstawką to 1450PLN i faktura.

#10 Re: Sita od Basi

by gathor 24 July 2010, 14:34
Nie za bardzo rozumiem o co koledze chodzi...
Co prawda jestem Polakiem, ale moja firma jest zarejestrowana w Anglii, nie płacę cła, a podatek jest wliczony w cenę.
Ponadto pytanie, a raczej cały wątek miał dotyczyć sit od "Basi" gdzie za 72 szt. koszt jest lekko ponad 600zł, więc nie widzę sensu kupowac na aukcjach za ponad 1000zł.

#11 Re: Sita od Basi

by majsterx 24 July 2010, 16:08
Rzeczywiście tu masz rację skoro jesteś w GB. A co do sit to wiadomo, że sita, sitom nie równe chyba, że jedno źródło a inna cena :)
Powodzenia w podbijaniu Anglii hehe

#12 Re: Sita od Basi

by gathor 29 July 2010, 11:29
Właśnie dostałem ramkę Zapakowana była w standardową kopertę bąbelkową (ale to nie ma w tym akuart przypadku znaczenia).
Przesyłka w sumie trafiła do mnie po 10ciu dniach od złożenia zamówienie co nie jest złym wynikiem.
Jak na pierwsze zamówienie od tego sprzedawcy, nie mogę powiedzieć na razie nic złego.
Teraz testuję "Basię" jak u niej wysyłki zagraniczne wyglądają

-- czwartek, 29 lipca 2010, 11:31 --

majsterx wrote: Powodzenia w podbijaniu Anglii hehe

Tego już się chyba nie da zrobić... Polaków jest tu więcej niż anglików ;)

#13 Re: Sita od Basi

by DaCoPL 31 July 2010, 21:57
Mam pytanie. Potrzebuję kupić zestaw sit, które dobrze się sprawdzają przy reballingu i obsługują większość uszkadzających się układów. Myślę o TYCH od "Basi", ale myślę też o TYCH z Chin i dołożeniu jeszcze kilku narzędzi do tego. Czy ktoś używał tych sit z Chin od tego sprzedawcy i które są w linku?

#14 Re: Sita od Basi

by Usunięty Użytkownik 402 31 July 2010, 22:35
Tak się zastanawiam czy to nie te same sita :)

#15 Re: Sita od Basi

by DaCoPL 31 July 2010, 22:54
Ja też... ale tego na 100% nie będę pewny jeśli mnie ktoś w tym nie utwierdzi (ktoś kto używał tych i tych sit)

#16 Re: Sita od Basi

by Usunięty Użytkownik 402 31 July 2010, 22:55
Ja używam jednakowo wyglądających i są dobrej jakości.

#17 Re: Sita od Basi

by Maxur 1 August 2010, 00:50
Sprzedawca z Chin jest jak najbardziej pewny, ba nawet jak napiszesz do niego ze chcesz kupic poza Ebayem to jest spora znizka ( prawie 15% taniej ) sam u niego zamawiam wszystkie mozliwe Chipy jakie tylko potrzebuje te odnawiane jak i nowe i zero problemow.

#18 Re: Sita od Basi

by DaCoPL 7 August 2010, 09:10
Zamówiłem kilka rzeczy od tego sprzedawcy ebay, między innymi sita - 107szt. Pierwszy reball na nich udany. Grzanie bezpośrednie po przyklejeniu sita do chipa. Nic się nie wygięło, wszystko w porządku. Dostałem jeszcze rabat kilka procent. Poprosiłem o przesyłkę DHLem za 90zł i ku mojemu zaskoczeniu przesyłka szła tylko 3dni! Ogólny koszt ok 400zł, koszt napisany do oclenia "trochę" inny :P. Gdy przesyłka przyszła nie płaciłem ani cła ani podatku. Jestem zaskoczony. Polecam sprzedawcę.

#19 Re: Sita od Basi

by sekoserwis 7 August 2010, 18:34
Korzystam z sit kafki i jak narazie to ok. Trzeba pytać o rabaty! Jedno sito jest delkiatnie uszczerbione ale ogólnie ok. z Basi jeszcze nie miałem przyjemności.

#20 Re: Sita od Basi

by gathor 7 August 2010, 19:33
Dzisiaj własnie dostałem sita od Adama. W poniedziałek pierwszy test, akurat mam 4 HP DV... do naprawy to bedzie okazja potestować ;) Później sita jadą w dalszą trasę do Londynu.
W każdym razie podoba mi sie profesjonalne podejście do sprawy ze strony Adama. Po jego powrocie dostałem maila z zapytaniem czy wciąż chcę realizować zamówienie - za to wielki plus.

Re: Sita od Basi

by Google Adsense [BOT] 7 August 2010, 19:33
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).