• Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC  [РІШЕНО]

simek10 7 Жовтня 2011, 09:40
Witam.
Mam tą stację na serwisie niecały rok, a na wyświetlaczach sterownika dolnego podgrzewacza (JDYB XMTG-8000) znikają segmenty cyfr. Czy ktoś spotkał się z takim problemem w stacjach na tym sterwniku? Drugi sterownik powiedzmy, że jest ok bo ciężko się mu komunikować z PC. Stacja jest jeszcze na gwarancji, ale kupowana u Kafki.

Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 7 Жовтня 2011, 09:40

#2 Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

simek10 14 Жовтня 2011, 12:51
Czy brak odpowiedzi mam rozumieć, że każdemu działa ta stacja bez problemu tylko mi się trafiła z usterką? Te sterowniki widziałem wbudowane też w innych stacjach lutowniczych.

#3 Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

mareksmd 14 Жовтня 2011, 12:58
Zakup w maju,narazie ok z wyjątkiem problemu z komunikacją stacja <-> PC.

#4 Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

Otis 14 Жовтня 2011, 15:00
Mam tą maszynkę pół roku i u mnie wszystko chodzi bez problemów. Mam wersję V2

#5 Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

simek10 14 Жовтня 2011, 15:37
mareksmd написав:Zakup w maju,narazie ok z wyjątkiem problemu z komunikacją stacja <-> PC.

U mnie też był problem z komunikacją wydaje mi się przez zły kabel. Ja swój musiałem przedłużyć i niestety stażysta z tym sobie nie poradził i żyły pozamieniał we wtyku.

Czym się różni wersja V2 od starej?

#6 Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

Otis 14 Жовтня 2011, 18:34
nie pamiętam już dokładnie, z tego co pamiętam to zmienione są uchwyty do trzymania płyt i dodana jest siatka nad podgrzewaczem dolnym, zmieniony włącznik na podświetlany:) W każdym razie dużych różnic nie ma. Taki facelifting.

Re: Problem ze sterownikiem w ACHI PRO SC

Google Adsense [BOT] 14 Жовтня 2011, 18:34

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість