Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Re: Jaki zasilacz warsztatowy? Analogowy czy cyfrowy?
Google Adsense [BOT] • 9 Жовтня 2011, 20:01
#2 Re: Jaki zasilacz warsztatowy? Analogowy czy cyfrowy?
Usunięty Użytkownik 402 • 9 Жовтня 2011, 21:04
#6 Re: Jaki zasilacz warsztatowy? Analogowy czy cyfrowy?
Usunięty Użytkownik 402 • 9 Жовтня 2011, 22:12
Coś namotałem tam z przecinkiem Chodziło mi o to że mocniejsze zasilacze są w stanie wyświetlić prąd np 1,75A nie mogą wyświetlić małego prądu bo wygląda to tak : 0,04A, Lepiej wyglądało by tak 0,040A czyli 40mA. Teraz nic nie zamotałem
Przy awariach zasilania owa różnica ma jak dla mnie ogromne znaczenie, ponieważ jeżeli po naciśnięciu włącznika prąd skoczy o 9mA to nie zobaczę tego na wyświetlaczu. Zasilacz nie tylko pomocny jest przy laptopach i o tym trzeba pomyśleć przed zakupem.
Przy awariach zasilania owa różnica ma jak dla mnie ogromne znaczenie, ponieważ jeżeli po naciśnięciu włącznika prąd skoczy o 9mA to nie zobaczę tego na wyświetlaczu. Zasilacz nie tylko pomocny jest przy laptopach i o tym trzeba pomyśleć przed zakupem.
LAZY написав:Coś namotałem tam z przecinkiem Chodziło mi o to że mocniejsze zasilacze są w stanie wyświetlić prąd np 1,75A nie mogą wyświetlić małego prądu bo wygląda to tak : 0,04A, Lepiej wyglądało by tak 0,040A czyli 40mA. Teraz nic nie zamotałem
Czyli krótko mówiąc, aby zasilacz miał dokładność do 1 setnej (0,xx), a nie 1nej dziesiątej
#8 Re: Jaki zasilacz warsztatowy? Analogowy czy cyfrowy?
Usunięty Użytkownik 402 • 10 Жовтня 2011, 00:00
#12 Re: Jaki zasilacz warsztatowy? Analogowy czy cyfrowy?
Usunięty Użytkownik 402 • 10 Жовтня 2011, 16:11
Znowu namieszałem, więc postanowiłem sprawdzić te wskazania i zasilacze do 5A wskazują tak 0,00A, zasilacze 10 Amperowe wskazują tak 00,0A i o tą różnicę mi chodziło. Wada taka występuje w tanich zasilaczach jakie można zakupić na aukcjach internetowych. Nie mają jej zasilacze do 5A i zasilacze dwu kanałowe np 2x3A, 2x5A. Chodzi o to że nie można na nich odczytać prądu spoczynkowego płyty. Wskazania są widoczne powyżej 100mA.
Przy budowie różnych rzeczy potrzebuję mierzyć małe prądy 10-50mA, jak dla mnie to taki zasilacz jest potrzebny.
Przy budowie różnych rzeczy potrzebuję mierzyć małe prądy 10-50mA, jak dla mnie to taki zasilacz jest potrzebny.
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.