Re: Re: Sterownik stacji BGA
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 29 September 2011, 11:06
kmkm2 napisal/-a:Zworki nie ma bo okazała się nie potrzebna, podłączasz sterownik do komputera, ustawiasz port, a następnie wyłączasz i włączasz sterownik, powinno się rozpocząć programowanie pod warunkiem, że jest wgrany prawidłowo bootloader.
Bez zworki na złożonym programatorze też nie rusza. Sprawdzałem na 2 komputerach. Brak rezystorów przed diodami raczej nie będzie tu problemem prawda? Pytanie czy ATMega324 ma takie same lock/fuse bity itp. co ATMega32..? Ale jeśli ATMega324 to ulepszona ATMega32 to nie powinno być problemu. Z tego co wiem mega została dobrze zaprogramowana... zarówno fuse bity jak i sam botloader.hex i weryfikacja przebiegła z sukcesem.
Na n.2 FT232 mam 3V przy podłączeniu do USB, bez załączonego sterownika. Gdy załączam sterownik pokazuje mi się 5V na tej nodze. Czyli jakaś reakcja jest tak?
-- piątek, 30 września 2011, 13:47 --
Plusik dla Pana neos. ATMega podmieniona, zaprogramowana na zewnętrznym programatorze, bootloader ruszył i zaprogramował firmware z profilami.
-- piątek, 30 września 2011, 13:47 --
Plusik dla Pana neos. ATMega podmieniona, zaprogramowana na zewnętrznym programatorze, bootloader ruszył i zaprogramował firmware z profilami.
Witam - jaką ATMEGĘ w TME mam zakupić ?
mam takie do wyboru:
ATMEGA32-16AU
ATMEGA32L-8AU
ATMEGA324PA-AU
ATMEGA32A-AU
Mam teraz pytanie - (bo jestem już na etapie zbierania części do piecyka): czytałem że mozna użyć grzałek ceramicznych, albo kwarcowych - ceramiczne są tańsze ale o większej bezwładności cieplnej, natomiast kwarcowe mają mniejszą bezwładność cieplną, a to są droższe...
Będę na dniach wysyłał zapytanie cenowe do Selfy, ale chciałem się dowiedieć jakie symbole są tych grzałek (zarowno kwarcowych jak i ceramicznych - te zdaje się to HTS/1 wersja 400W). Górny promiennik już wiem, że będę próbował nabyć SHTS/4 z termoparą. zastanawia mnie jeszcze dół.
Gdzie mozna nabyć termoparę K i jaka będzie najlepsza ? Czytam tu że najlepsze są termopary Omegi, ale są problemy z zestrojeniem ich z Max 6675
Ponawiam pytanie - kiedy będą zamawiane płytki już z poprawkami ?
Ew. czy może szanowny kolega udostępnić poprawiony schemat ?
mam takie do wyboru:
ATMEGA32-16AU
ATMEGA32L-8AU
ATMEGA324PA-AU
ATMEGA32A-AU
Mam teraz pytanie - (bo jestem już na etapie zbierania części do piecyka): czytałem że mozna użyć grzałek ceramicznych, albo kwarcowych - ceramiczne są tańsze ale o większej bezwładności cieplnej, natomiast kwarcowe mają mniejszą bezwładność cieplną, a to są droższe...
Będę na dniach wysyłał zapytanie cenowe do Selfy, ale chciałem się dowiedieć jakie symbole są tych grzałek (zarowno kwarcowych jak i ceramicznych - te zdaje się to HTS/1 wersja 400W). Górny promiennik już wiem, że będę próbował nabyć SHTS/4 z termoparą. zastanawia mnie jeszcze dół.
Gdzie mozna nabyć termoparę K i jaka będzie najlepsza ? Czytam tu że najlepsze są termopary Omegi, ale są problemy z zestrojeniem ich z Max 6675
Ponawiam pytanie - kiedy będą zamawiane płytki już z poprawkami ?
Ew. czy może szanowny kolega udostępnić poprawiony schemat ?
Witam - zdaje się, że się spóźniłem na partię płytek drukowanych, więc będę chciał zamawiać wersję poprawioną.
Koszt w Merkarze to 23,90 za płytkę + koszt rozpoczęcia 75 PLN + wysyłka. Ceny netto (Założenia do wyceny - druk dwustronny z metalizacją otworów, z obustronną soldermaską, z 2 opisami montażowymi, docięty na wymiar, po teście elektrycznym, panelizacja na 2 sztuki, bez ekspresu). Zamówienie pisałem na 4 płytki (bo tyle naliczyłem ludzi którzy pisali że też się spóźnili.
Teraz mam kilka pytań - czy ktoś też chce taką płytke? Wtedy cena rozpoczęcia i wysyłka na spółę, a i jak by się więcej osób uzbierało to może i płytka sama w sobie by była tańsza.
Jeśli nikt się inny nie podejmie tego to ja w poniedziałek chciałbym zamawiać już tę płytke. Nie wiem tylko czy nie zdecyduje się na ekspres (dopłata +50%, ale zamiast 2-3 tygodnie, ekspres 7-10 dni). Jeśli ktoś będzie chciał to poproszę o PW łącznie z informacją czy godzi się na ekspres.
Koszt w Merkarze to 23,90 za płytkę + koszt rozpoczęcia 75 PLN + wysyłka. Ceny netto (Założenia do wyceny - druk dwustronny z metalizacją otworów, z obustronną soldermaską, z 2 opisami montażowymi, docięty na wymiar, po teście elektrycznym, panelizacja na 2 sztuki, bez ekspresu). Zamówienie pisałem na 4 płytki (bo tyle naliczyłem ludzi którzy pisali że też się spóźnili.
Teraz mam kilka pytań - czy ktoś też chce taką płytke? Wtedy cena rozpoczęcia i wysyłka na spółę, a i jak by się więcej osób uzbierało to może i płytka sama w sobie by była tańsza.
Jeśli nikt się inny nie podejmie tego to ja w poniedziałek chciałbym zamawiać już tę płytke. Nie wiem tylko czy nie zdecyduje się na ekspres (dopłata +50%, ale zamiast 2-3 tygodnie, ekspres 7-10 dni). Jeśli ktoś będzie chciał to poproszę o PW łącznie z informacją czy godzi się na ekspres.
Re: Sterownik stacji BGA
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 8 Oktober 2011, 21:06
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.