• Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by Citek 7 September 2011, 21:06
Witam

Zastanawiam się nad zakupem myjki ultradźwiękowej. Niestety na razie fundusze mam ograniczone i zastanawiałem się nad czymś tanim, do 150 zł.
Znalazłem kilka modeli na Allegro, np. myjka Ultra Sonic CD-7810 (B) lub CTBRAND ULTRASONIC 400C lub 400D (czym różni się te C od D).
Czy warto w nie inwestować, czy ktoś ich używał.
Planuję myjkę wykorzystać do mycia sit po BGA i od czasu do czasu do przemycia jakiegoś kartridza z drukarki.
Czy ma ktoś jakieś doświadczenie ze sprzętem z tej najniższej półki?
Czekam na jakiekolwiek info

Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by Google Adsense [BOT] 7 September 2011, 21:06

#2 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by marioj77 7 September 2011, 21:14
Do sporadycznego używania wystarczy, jak będziesz używał za często to szlag ją trafi po 2 m-cach. Za 250zł kupisz już przyzwoitą (nie chińską) i ciut większą.

#3 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by ablacon64 8 September 2011, 01:51
The chinese ones are very weak, they do not work well.

#4 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by dir 8 September 2011, 09:01
Mam podobną myjkę do czyszczenia tuszy się nadaje, natomiast sita wolę przemyć ręcznie. Pierwsza sztuka zakupiona ponad 2 lata temu się popsuła na drugi dzień, dostałem nówkę sztukę i pracuje po dziś dzień bez zarzutu.

#5 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by Citek 8 September 2011, 10:05
Kolego @dir, a jaką dokładnie masz myjkę.
Zastanawiam się bardziej nad tą firmy CTBRAND tylko ona chyba nie ma koszyczka, czy bez koszyczka można też myć, czy nic się nie stanie z mytymi rzeczami?

#6 Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by dir 14 September 2011, 20:35
No dokładnie tą CTBRAND dwu zakresowa. Czyścimy po kilka tuszy dziennie i bez koszyczka, czy tam sitka. Jedziemy na samej wodzie i z głowicami tuszy nic się nie dzieje.

Re: Myjka ultradźwiękowa za 150zł - czy warto?

by Google Adsense [BOT] 14 September 2011, 20:35
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).