• Problematyczne nowe układy z dc 10 i dc 11

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Problematyczne nowe układy z dc 10 i dc 11

pijan4 5 Вересня 2011, 16:22
Witam

Przez ostatnie 2 miesiące trafiło mi się kilka problematycznych układów, głównie : g86-771-a2, g84-601-a2, g84-600-a2.

Problemy z g86-771-a2 miałem w laptopie Asmobile S96S. Układ kupiony u 2 różnych sprawdzonych sprzedawców którzy mają dobre opinie na forum. Z oba układami zamontowanymi na MB GPU-Z widzi 128MB a powinien 256MB. Nie pomaga upgrade biosu do najnowszej wersji. Na starym układzie wszystko działa poprawnie.

Problemy z g84-601-a2 jak i g84-600-a2 w laptopach Compal FL90 i Acer Aspire 5920g. W Compalu w biosie widoczne jest 256mb jak i w systemie, powinno być 512mb. W Acerze w biosie i w systemie 128mb, powinno być 512. Montowane były 601 i 600 na obu tak samo. Zamontowałem więc stare układy i wszystko jest poprawnie.

Na forum także można znaleść kilka wątków że inni serwisanci mają też z tymi układami problem.
Czyżby te nowe poprawione układy nie do końca były kompatybilne?, lub to porządne szlify?
Myślę że warto by o tym podyskutować i wymienić się doświadczeniem.

Re: Problematyczne nowe układy z dc 10 i dc 11

Google Adsense [BOT] 5 Вересня 2011, 16:22

#2 Re: Problematyczne nowe układy z dc 10 i dc 11

opelr 6 Вересня 2011, 00:16
Też zauważyłem tematy, w przypadku g84-601 na razie nie mam problemów(własne źródło układów), ale jeszcze wymienię kilka sztuk i zobaczymy, co do np. G86-771, no cóż wymieniałem ale nie sprawdziłem jak z tą pamięcią, jutro postaram się sprawdzić jak "widzi" pamięć, szczerze, gdyby nie temat compala to bym nie zaskoczył aby extra przyglądać się ile jest tej pamięci dla GPU, a może sprawdzam, a automatycznie jak wszystko ok to ok:)

Re: Problematyczne nowe układy z dc 10 i dc 11

Google Adsense [BOT] 6 Вересня 2011, 20:02
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість