Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
- Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
- Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
- Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
- Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Re: Pasta lutownicza - solder paste
Google Adsense [BOT] • 5 Серпня 2011, 18:38
Kamikazepl написав:Czy używają Koledzy pasty lutowniczej, jak tak to jakiej firmy i jaka jest jej cena? Używa ktoś może zamiennie do reballingu zamiast kulek?
Polecę dwa wątki do przeczytania - jeśli można.
viewtopic.php?f=112&t=8203&hilit=solder+pasta
viewtopic.php?f=6&t=1028&hilit=pasta+do+solder
Pozdrawiam
Cyb0rg написав:Dodam że używałem swego czasu o ile dobrze pamiętam - Amtecha NC-223 ASM, jakość była zadowalająca.
Koledzy zwracali uwagę na TEMAT wątku. Nie pisz o topnikach, a o pastach "cyna w żelu".
A tak swoją drogą o microprint słyszałem. Cena nie jest niska. Jak się to przenosi na wydajność kolego digix?
marcinek написав:Cyb0rg написав:Dodam że używałem swego czasu o ile dobrze pamiętam - Amtecha NC-223 ASM, jakość była zadowalająca.
Koledzy zwracali uwagę na TEMAT wątku. Nie pisz o topnikach , a o pastach "cyna w żelu"
A od kiedy Amtech NC-223 ASM - jest topnikiem?
Foto dla jasności sytuacji dokonałem przed chwilą:

jeszcze dokumentacja do tego, choć chyba niepotrzebna (a może się przyda bo są podane profile grzania): http://www.hestore.hu/files/NC-223-ASM-1.pdf
Chciałem się spytać kto co używa;) Ja mam pastę Multicore 96sc lf300, opakowanie 500g, bezołowiowa. Lutuje się moim zdaniem bardzo dobrze. "Działa" jak na filmiku : http://www.youtube.com/watch?v=7Jydm-9iL-g .
Jakby był ktoś zainteresowany to mogę wysłać do paru osób z forum próbki, a jak się spodoba to załatwić całe pudełko(500g) dużo taniej, jedyny mankament to data do stycznia tego roku, jednak ja nie czuje żadnej różnicy:)
Dane do wysyłki proszę wysłać na PW, zastrzegam, że wyślę tylko do paru osób(5-10).
Jakby był ktoś zainteresowany to mogę wysłać do paru osób z forum próbki, a jak się spodoba to załatwić całe pudełko(500g) dużo taniej, jedyny mankament to data do stycznia tego roku, jednak ja nie czuje żadnej różnicy:)
Dane do wysyłki proszę wysłać na PW, zastrzegam, że wyślę tylko do paru osób(5-10).
Pasta bezołowiowa, mam ją od niedawna, więc nie mogę powiedzieć, że na co dzień z niej korzystam, ale od jakiegoś czasu wypróbowuje ją na różnego rodzaju sprzęcie. Mi się bardzo spodobało jak kość bios (soic8) położyłem, po chwili zobaczyłem, że przesunięta jest o 1 mm w lewo, ale po chwili jak pasta zaczęła zmieniać się w cynę kostka idealnie się wyrównała:)
Re: Pasta lutownicza - solder paste
Google Adsense [BOT] • 7 Серпня 2011, 12:46
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.