• HP DV6 - co to jest?

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. W tym dziale zamieszczamy wszystko, z czego można się pośmiać - dowcipy, rysunki, zdjęcia, linki itd.
2. Pośmiać się - to nie znaczy naśmiewać się ani wyszydzać. Pamiętajmy zatem o godności drugiego człowieka.
3. Zabronione jest zamieszczanie jakichkolwiek danych osobowych/firmowych (z tego nie da rady się pośmiać), a także reklamy (w tym kryptoreklamy).
4. Staramy siem pisadź poprawnom polrzczyznom ;)
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a mario 28 Junij 2011, 12:27
Witam.

Trafił mi się DV6 po innym serwisie. Podobno miał naprawiane zasilanie, a później jeszcze grafika.

Może ktoś będzie wiedział co to jest?

Slika

Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 28 Junij 2011, 12:27

#2 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a arvika 28 Junij 2011, 12:31
To jest tak zwane druciarstwo. Druciarstwo uprawiają druciarze :)

#3 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a mario 28 Junij 2011, 12:32
Bardziej zastanawia mnie ten kawałek laminatu przyklejony na taśmę dwustronną do mocowania procesora?

#4 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a kjedrocha 28 Junij 2011, 14:08
Ten kawałem mnie wygląda na wycięty z matrycy LCD.

#5 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a AdamStar 28 Junij 2011, 14:15
Wygląda na przetwornicę DC/DC. Trudno jednak stwierdzić w jakim celu została dodana ta aplikacja.

#6 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a mario 28 Junij 2011, 14:45
Też tak sądzę, że brakowało jakiegoś napięcia i jest dołożone z płytki. Jestem pełen podziwu.

#7 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a Vogelek23 28 Junij 2011, 15:04
Panowie, wystarczy się przyjrzeć połączeniom oraz temu, że brakuje PU4 i wniosek nasuwa się sam - z uwagi na brak części zamiennej w postaci układu PU4 (P2805MF - pojemnościowa przetworniczka 28V do otwarcia PQ48) wykorzystano przetwornicę z (tak mi się wydaje) matrycy podświetlanej LEDami.

Zamiast tego można było obsadzić fabrycznie elementy widoczne na poniższym obrazku i byłoby to samo ;)

Slika

#8 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a dobromir 15 Julij 2011, 22:12
A to ja też mam coś takiego w swoich zasobach. Ostatnio zacząłem rozbierać laptoka po jednym z lokalnych serwisów i najpierw ujrzałem latający w obudowie odizolowany koniec przewodu. Widać karteczki izolacyjnej starczyło tylko na jedną stronę...

Slika

Slika

Slika

#9 Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a mario 18 Julij 2011, 09:28
No widać, że tuning chłodzenia jak się patrzy! 5V na wiatrak i jazda ;-)

Re: HP DV6 - co to jest?

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 18 Julij 2011, 09:28
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost