• Dysk z XBOX jak go użyć w PC

Forumsregeln:Die Forumsregeln lesen

1. Thementitel sollte ein vollständiges Modell des Datenträgers und kurze Beschreibung des Problems enthalten.
  2. Thema Nachricht sollte eine detaillierte Beschreibung des Problems enthalten, was geprüft wurde, Schlussfolgerungen und die Frage.
  3. Das Hochladen vollständigen Anweisungen/Schaltpläne ist STRENG VERBOTEN. Sie können nur den kleinen Teil der Anweisung/Schaltplans, der die Diagnose und Reparatur für den Themenautor vereinfacht. Sie können nicht mehr als eine vollständige Seite mit Anweisungen/Schaltplänen pro einzelnem Thema platzieren. Die Datei darf keine sichtbaren Wasserzeichen, "vertraulichen" Markierungen, E-Mail-Adressen usw. enthalten.
  4. Pro Thema darf nur eine fehlerhafte Gerät beschrieben werden. Für jede nächste Gerät sollten Sie ein neues Thema öffnen.

#1 Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von novitech 16 Juli 2011, 15:26
Witam, dostałem HDD ST310014ACE wyjęty z XBOX i nie mogę w żaden ze znanych mi sposobów zaadoptowąc go do PC-ta.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von Google Adsense [BOT] 16 Juli 2011, 15:26

#3 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von novitech 16 Juli 2011, 15:37
Jakiś konkretny program Kolega ma na myśli?

-- sobota, 16 lipca 2011, 15:42 --

Zresztą mam jeszcze inny dysk wyjęty z dekodera telewizji N, dekoder był wyłączony podczas formatowania dysku, i z nim też nic nie moge zrobić :(.

#5 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von Macpod 16 Juli 2011, 15:56
Też mam dysk z dekodera N. Z tego co zobaczyłem to ma nałożone hasło ATA i już mi się przestało chcieć z tym bawić.

#6 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von novitech 16 Juli 2011, 16:10
Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

Bild

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

#7 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von grisza69 16 Juli 2011, 21:01
Sprawa jest troszkę bardziej złożona - każdy dysk ma wpisane hasło które jest liczone algorytmem z wykorzystaniem numeru seryjnego.
Da się to zrobić, jest potrzebny działający x-box są również inne sposoby nie mniej jednak troszkę trzeba poszukać w sieci.
Na forum nie podajemy sposobów omijania haseł wiec będziesz musiał troszeczkę pokombinować.

#8 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von jr120065 17 Juli 2011, 10:47
novitech hat geschrieben:Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

Spróbuj innych tego typu programów, jeden to duże prawdopodobieństwo, że właśnie nie zadziała.

#9 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von dariuszj 17 Juli 2011, 17:32
Aby odblokować dysk z Xboxa potrzebna jest odczytana zawartość eepromu z konsoli z której dysk został wyjęty. Istnieje też możliwość odblokowanie metodą hot swap, ale i w tym wypadku potrzebna jest konsola z której dysk pochodzi.

#10 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von novitech 17 Juli 2011, 17:41
W takim razie będe musiał naprawić konsolę:) Jak już to zrobie to będe potrzebował dalszych wskazówek.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

von Google Adsense [BOT] 17 Juli 2011, 17:41