• Dysk z XBOX jak go użyć w PC

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the full model of data carrier and the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem, what was checked, your conclusions and the question.
  3. Uploading of any complete instruction/schematics files is STRICTLY PROHIBITED. You can only upload the small portion of documentation which simplifies the diagnostics/repair. You are not allowed to upload more than one complete page of instruction/schematic per single topic.
  4. It is only allowed to describe one faulty device per topic - you should always open a new topic for each subsequent device.

#1 Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by novitech 16 July 2011, 15:26
Witam, dostałem HDD ST310014ACE wyjęty z XBOX i nie mogę w żaden ze znanych mi sposobów zaadoptowąc go do PC-ta.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by Google Adsense [BOT] 16 July 2011, 15:26

#3 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by novitech 16 July 2011, 15:37
Jakiś konkretny program Kolega ma na myśli?

-- sobota, 16 lipca 2011, 15:42 --

Zresztą mam jeszcze inny dysk wyjęty z dekodera telewizji N, dekoder był wyłączony podczas formatowania dysku, i z nim też nic nie moge zrobić :(.

#5 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by Macpod 16 July 2011, 15:56
Też mam dysk z dekodera N. Z tego co zobaczyłem to ma nałożone hasło ATA i już mi się przestało chcieć z tym bawić.

#6 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by novitech 16 July 2011, 16:10
Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

Image

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

#7 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by grisza69 16 July 2011, 21:01
Sprawa jest troszkę bardziej złożona - każdy dysk ma wpisane hasło które jest liczone algorytmem z wykorzystaniem numeru seryjnego.
Da się to zrobić, jest potrzebny działający x-box są również inne sposoby nie mniej jednak troszkę trzeba poszukać w sieci.
Na forum nie podajemy sposobów omijania haseł wiec będziesz musiał troszeczkę pokombinować.

#8 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by jr120065 17 July 2011, 10:47
novitech wrote:Niestety tak jak myślałem nie zadziałało foto ekranu poniżej.

-- sobota, 16 lipca 2011, 16:31 --

Jakieś inne pomysły ?

Spróbuj innych tego typu programów, jeden to duże prawdopodobieństwo, że właśnie nie zadziała.

#9 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by dariuszj 17 July 2011, 17:32
Aby odblokować dysk z Xboxa potrzebna jest odczytana zawartość eepromu z konsoli z której dysk został wyjęty. Istnieje też możliwość odblokowanie metodą hot swap, ale i w tym wypadku potrzebna jest konsola z której dysk pochodzi.

#10 Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by novitech 17 July 2011, 17:41
W takim razie będe musiał naprawić konsolę:) Jak już to zrobie to będe potrzebował dalszych wskazówek.

Re: Dysk z XBOX jak go użyć w PC

by Google Adsense [BOT] 17 July 2011, 17:41