• Jaka pasta termoprzewodząca?

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Jaka pasta termoprzewodząca?

pocinas 30 Червня 2011, 02:15
Witam.

Temat Termopadów już był ( viewtopic.php?f=6&t=4767&hilit=pasta ), na dobrą sprawę odnośnie pasty nie.

Postanowiłem dowiedzieć się Jaką pastę koledzy stosują w Laptopach/PC CPU/GPU/ Układy

Myślę że dobrym założeniem było by wypisywanie stosunkowo dobrej pasty adekwatnej do stosunkowo Średniej Ceny.
Pasty jak wiadomo można kupić i tanie i drogie aczkolwiek Rewelacyjnej jakości. Zawsze za te najlepsze jednak się płaci ok. 3g = 30zł myślę że to było by przesadą

Teoretycznie muszę coś kupić dla siebie bo mi się kończy "AAB Cooling Thermal Grease 2 - 30g" = 56zl, ale jakoś dziwne mam wrażenie o tej paście i potrzebuję dowiedzieć się od innych kolegów co sami stosują i chwalą.

Pozdrawiam

Re: Jaka pasta termoprzewodząca?

Google Adsense [BOT] 30 Червня 2011, 02:15

#2 Re: Jaka pasta termoprzewodząca?

demeo 30 Червня 2011, 02:58
Witam,

Oj temat pasty tez był jak najbardziej poruszany na forum. Ja osobiście stosuje Arctic Silver 5 od dawna i nie narzekam, za 12g płacę niecałe 50zł jest bardzo wydajna, moim zdaniem trochę za gęsta, dozowana ze strzykawki. Nie przewodzi prądu.

Ostatnio kupiłem do testów Revoltec Thermal Diamond 6g za 22zł, dość rzadka łatwo się rozprowadza, sądzę, że będzie tak samo wydajna, lecz pojemnik z pędzelkiem mnie nie przekonuje, gdyż zawsze da dnie zostanie trochę pasty, do której pędzelek nie sięgnie. Poza tym jak przyszła do mnie to całe włosie na pędzelku było połamane i powyginane, co bardzo mnie zniesmaczyło i utrudniało jej równomierne nakładanie.

Ogólnie każda markowa pasta się sprawdza, oby tylko była łatwa w nakładaniu, nie przewodziła prądu i była wydajna (stosunek cena/ilość). Laptopy to nie sprzęty do tuningu i nie potrzeba tu extremalnego chłodzenia.

--
pozdrawiam,
demeo

#3 Re: Jaka pasta termoprzewodząca?

arvika 30 Червня 2011, 07:37

#4 Re: Jaka pasta termoprzewodząca?

adamex 30 Червня 2011, 08:06
Ja też używam Arctic silver 5. Super się rosprowadza i jest bardzo wydajna. Nigdy nie miałem problemów z przegrzewaniem się procesora z powodu tej pasty. Tak jak kolega wyżej naprawdę polecam !

Re: Jaka pasta termoprzewodząca?

Google Adsense [BOT] 30 Червня 2011, 08:06
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей