• Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми та питання.
  3. Забороняється публікувати вкладення з повною документацією або файлами БІОС, а також посилатися на будь-які сторонні веб-сайти, на яких розміщені такі файли. Дозволяється публікувати лише невелику частину документації (до однієї сторінки на пост).
  4. Ви можете описати лише одну проблему на тему. Для кожної іншої проблеми слід відкривати нову тему.
  5. Тут суворо заборонено вимагати будь-яку документацію чи файли БІОС. Для таких запитів використовуйте підфорум ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ/БІОС.

#1 Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

SELLKOM 13 Квітня 2011, 15:18
Witam, jak w temacie, czy ktoś ma ten sam problem?
Mianowicie już drugi grot mi poleciał do kosza !
Na "dzień dobry" przepalił się standartowy grot dołączony do nowego zestawu.
Dystrybutor zobowiązał się na wymianę - i wymienił - choć w warunkach gwarancji elementy grzewcze nie podlegają wymianie.
Dodatkowo dokupiłem grot LFT 4CC którym bajecznie czyści się pady ale też po 1 godzinie roboczej zszedł na tamten świat...
Będę walczył z reklamacją ale...rodzi się pytanie...
- czy ta stacja to zbędny wydatek, czy komuś jeszcze padają tak szybko te groty?
- zadana temperatura na stacji jest osiągana praktycznie po 3 sek na końcówce grotu i może zbyt szybki wzrost temperatury ubija te grzałki/groty?

Nie zawracałbym "gitary" ale te groty to wydatek 80 zł, co powoduje ogromne koszta.

Proszę o rady.

Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

Google Adsense [BOT] 13 Квітня 2011, 15:18

#2 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

kamil198405 13 Квітня 2011, 17:24
Miałem to samo kiedyś w solomonie okazało się iż stacja zawyża temperaturę. Proponował bym najpierw sprawdzić jak wygląda temperatura zadana a rzeczywista.

#3 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

arvika 13 Квітня 2011, 18:11
Mam taką stacje, grot śmiga od nowości już baaardzo długo. Kupiłem jakiś czas temu stację Pace ST-50 jako kolejną na warsztat i na niej pracuje, natomiast kolega tak się przyzwyczaił do tej Aoyue że woli na niej pracować. Natomiast niedawno uszkodziła się nam grzałka w hot-air i wymienialiśmy.

#4 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

Bimer535 14 Квітня 2011, 00:26
mam też taką stacje i jak na razie jedyna usterka jaką miałem to wypadła mi uszczelka która blokuje grot żeby luźno nie wychodził z kolby.Nie ma problemu z przepalaniem się grotów a używam tego samego do czyszczenia padów.

#5 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

SELLKOM 14 Квітня 2011, 01:14
Więc mam problem...
Będę rozmawiał z sprzedawcą na ten temat, ciekawe jak zareaguje.
Dam znać.

#6 Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

SELLKOM 19 Червня 2011, 02:25
Sprawa rozwiązana - miałem pecha i trafiłem na wadliwe groty. Po wymianie nowe sprawują się bezproblemowo.

Re: Stacja AOYUE 2702A+ notoryczne przepalanie się grzałki

Google Adsense [BOT] 19 Червня 2011, 02:25

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей