• Maszyna BGA

Forum rules:Click here to view the forum rules

1. Topic title should contain the brief description of problem.
  2. Topic message should contain the extended description of problem and, the question.
  3. It is not allowed to post the attachments with complete documentations or BIOS files nor linking to any 3rd party websites hosting such files. It is only allowed to post the small portion of the documentation (up to one page per post).
  4. You can only describe one problem per topic. For each another problem you should open a new topic.
  5. It is strictly forbidden to ask for any kind of documentation or BIOS file. For such requests please use the DOCUMENTATION & BIOS/EFI REQUEST subforum.
This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).

#1 Maszyna BGA

by gathor 10 June 2011, 11:14
Witam koledzy.
Nastała potrzeba zakupu kolejnej maszyny do BGA.
Szukam jakiegoś dobrego rozwiązania. Maszyna musi być przyjazna (czyt. taka, żebym nie musiał brać nerwosolu).
Dolny podgrzewacz musi objąć całą płytę gl. desktopa, do górnego mam tylko jedno zastrzeżenie... Musi być IR (dolny zresztą też).
Maszynka musi być z optyką.
Źródło nie ważne, firma również (od razu mówię, że nie chcę nic w typie JOVY).
Koszt maszynki ~3500USD
Maszyna raczej nie będzie przemęczana... Pójdzie do użytku "domowego".

Proszę o jakieś ciekawe typy.

Pozdrawiam

ps. Do każdej propozycji proszę dodać krótkie streszczenie... Dlaczego właśnie Ta maszyna...

Re: Maszyna BGA

by Google Adsense [BOT] 10 June 2011, 11:14

#2 Re: Maszyna BGA

by AdamStar 10 June 2011, 11:24
Może Quick 2015.

#3 Re: Maszyna BGA

by gathor 10 June 2011, 11:30
AdamStar wrote:Może Quick 2015.

Jak wygląda cena maszyny?
Czy ktoś już ma na niej jakieś doświadczenia?

#4 Re: Maszyna BGA

by AdamStar 10 June 2011, 11:39
W Biallu cena to około 52000PLN netto. Widziałem jak ta maszynka działa na Automaticonie. Wygląda bardzo solidnie, ma dobrą optykę. Szkoda tylko że dali mniejszy podgrzewacz niż w I760B, ale moim zdaniem i tak wystarczający.

#5 Re: Maszyna BGA

by gathor 10 June 2011, 11:44
AdamStar wrote:W Biallu cena to około 52000PLN netto.

Nie no przyjacielu... Trochę cena jak na maszyne do domu za wysoka. Stawiam raczej na stół coś w okolicy 3500$

edit//

No może w granicach 12-15kPLN

#6 Re: Maszyna BGA

by AdamStar 10 June 2011, 11:46
gathor wrote:Nie no przyjacielu... Trochę cena jak na maszyne do domu za wysoka. Stawiam raczej na stół coś w okolicy 3500$

Najmocniej przepraszam, źle odczytałem budżet :oops:

W tej cenie ciężko będzie znaleźć coś z optyką.

#7 Re: Maszyna BGA

by gathor 10 June 2011, 12:28
Szukam sobie tej maszynki i stwierdziłem, że optyka nie jest wymagana, bo mogę za rozsądne pieniążki dokupić sobie takową.

#8 Re: Maszyna BGA

by willyvmm 10 June 2011, 13:32
A mógłby kolega zdradzić gdzie taką optykę w rozsądnej cenie można zakupić?

#9 Re: Maszyna BGA

by gathor 10 June 2011, 14:18
Oczywiście, że mogę.
LINK Ceny negocjuj przez maila, ale i tak nie są wygórowane.

#10 Re: Maszyna BGA

by Rufio 10 June 2011, 20:14
gathor wrote:Oczywiście, że mogę.
LINK Ceny negocjuj przez maila, ale i tak nie są wygórowane.

Gathor, gdzie konkretnie na tej stronie jest dostępna oferta optyki do ustawiania BGA - pytam bo nie mogę znaleść :wtf:

pzdr
rufio

#11 Re: Maszyna BGA

by rtv13 21 June 2011, 21:04
Czy koniecznie musi to być IR?
Opinie są podzielone.
Z IR to może być coś z ACHI, natomiast dość fajnie wygląda np. ZM-r5860c lub tańsze opcje z serii ZM.
Zerknij na http://diolut.pl/systemy-naprawcze-bga-c-3_208.html.

#12 Re: Maszyna BGA

by gathor 22 June 2011, 00:41
Niestety nie bawi mnie hotair.
Tylko IR wchodzi w grę.

#14 Re: Maszyna BGA

by czorny 22 June 2011, 22:39
Witam.

Możliwe, że niebawem będę miał 1szt I760B (sama stacja bez stołu) do odsprzedania za rozsądną kwotę.

#15 Re: Maszyna BGA

by gathor 23 June 2011, 10:42
czorny wrote:Witam.

Możliwe, że niebawem będę miał 1szt I760B (sama stacja bez stołu) do odsprzedania za rozsądną kwotę.

Witaj.
Jaka cena za maszynę? Wystawiasz faktury? Jakaś gwarancja jest na stacje?
Nie ukrywam, że wolał bym zakupić cały zestaw.

This topic is marked as ARCHIVAL. Please only reply if your message contains the solution (Terms and Conditions p. 12.1).