• Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми повинна містити повну модель носія інформації та короткий опис проблеми.
  2. Тема повідомлення має містити розгорнутий опис проблеми, ваші висновки та питання.
  3. Завантаження повних файлів інструкцій/схем СУВОРО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете завантажити лише невелику частину документації, яка спрощує діагностику/ремонт. Вам не дозволяється завантажувати більше однієї повної сторінки інструкцій/схем на одну тему.
  4. Дозволяється описувати лише один несправний пристрій в одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.

#1 Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

klarus 7 Червня 2011, 20:23
Witam.

Trafił do mnie powyższy laptop z komunikatem na ekranie jak w temacie.
Po wymontowaniu dysku i po podpięciu go przez kieszeń USB okazało się ze wygląda on tak jakby był nowy, nie sformatowany. Dysk instaluje się bez problemów, pokazuje pojemność.
Moje pytanie do szanownych kolegów jest takie:
Czy jest szansa na przywrócenie struktury tego dysku? Dane jak i partycja C: są niepotrzebne. Zależy tylko na odzyskaniu partycji re-covery i zainstalowaniu systemu.
Klient nie posiada żadnych płyt a naklejka jest nieczytelna. Dodam ze nie wykonywałem jeszcze żadnych operacji na w/w dysku.

Pozdrawiam

Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

Google Adsense [BOT] 7 Червня 2011, 20:23

#2 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table 

demeo 7 Червня 2011, 20:32
Witam,

Najpierw zrób kopię dysku, sektor po sektorze, i pracuj na kopii.

Następnie poszukaj jakiegoś oprogramowania do odsykiwania partycji, jest tego sporo jak wpiszesz w google "partition recovery". Jeśli to jest uszkodzenie tabeli partycji to z odzyskaniem struktury partycji nie powinno być problemu.

--
pozdrawiam,
demeo

#3 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table 

arvika 7 Червня 2011, 20:38

#4 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

klarus 8 Червня 2011, 14:35
Witam ponownie.

Zrobiłem kopie po-sektorową używając DMDE. Jeżeli otworzę obraz mogę widzieć cale drzewo dysku, wszystkie dane, itp. Okazało się jednak ze muszę odzyskać najlepiej wszystko bo nie ma tam partycji recovery. Wszystkie narzędzia i obrazy są na partycji z danymi jak w większości laptopów Toshiba które do tej pory robiłem. Jako ze nie miałem jeszcze do czynienia z DMDE prosiłbym kolegów o pomoc w odbudowaniu dysku.

Pozdrawiam

Problem rozwiązany. Dysk odbudowałem za pomocą opcji wstaw partycje. Wysypał się tylko bootmgr ale to naprawiłem poprzez startup repair. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.

Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

Google Adsense [BOT] 8 Червня 2011, 14:35

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей