• Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere il modello completo del supporto dati e la breve descrizione del problema.
  2. ToIl messaggio dell'argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema, ciò che è stato verificato, le conclusioni e la domanda.
  3. È ASSOLUTAMENTE VIETATO caricare la documentazione completa. Puoi caricare solo la piccola parte della documentazione che semplifica la diagnostica o la riparazione. Non è consentito caricare più di una pagina completa di documentazione per singolo argomento.
  4. È consentito descrivere un solo dispositivo difettoso per singolo argomento - dovresti sempre aprire un nuovo argomento per ogni dispositivo successivo.

#1 Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

da klarus 7 giugno 2011, 20:23
Witam.

Trafił do mnie powyższy laptop z komunikatem na ekranie jak w temacie.
Po wymontowaniu dysku i po podpięciu go przez kieszeń USB okazało się ze wygląda on tak jakby był nowy, nie sformatowany. Dysk instaluje się bez problemów, pokazuje pojemność.
Moje pytanie do szanownych kolegów jest takie:
Czy jest szansa na przywrócenie struktury tego dysku? Dane jak i partycja C: są niepotrzebne. Zależy tylko na odzyskaniu partycji re-covery i zainstalowaniu systemu.
Klient nie posiada żadnych płyt a naklejka jest nieczytelna. Dodam ze nie wykonywałem jeszcze żadnych operacji na w/w dysku.

Pozdrawiam

Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

da Google Adsense [BOT] 7 giugno 2011, 20:23

#2 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table 

da demeo 7 giugno 2011, 20:32
Witam,

Najpierw zrób kopię dysku, sektor po sektorze, i pracuj na kopii.

Następnie poszukaj jakiegoś oprogramowania do odsykiwania partycji, jest tego sporo jak wpiszesz w google "partition recovery". Jeśli to jest uszkodzenie tabeli partycji to z odzyskaniem struktury partycji nie powinno być problemu.

--
pozdrawiam,
demeo

#3 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table 

da arvika 7 giugno 2011, 20:38

#4 Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

da klarus 8 giugno 2011, 14:35
Witam ponownie.

Zrobiłem kopie po-sektorową używając DMDE. Jeżeli otworzę obraz mogę widzieć cale drzewo dysku, wszystkie dane, itp. Okazało się jednak ze muszę odzyskać najlepiej wszystko bo nie ma tam partycji recovery. Wszystkie narzędzia i obrazy są na partycji z danymi jak w większości laptopów Toshiba które do tej pory robiłem. Jako ze nie miałem jeszcze do czynienia z DMDE prosiłbym kolegów o pomoc w odbudowaniu dysku.

Pozdrawiam

Problem rozwiązany. Dysk odbudowałem za pomocą opcji wstaw partycje. Wysypał się tylko bootmgr ale to naprawiłem poprzez startup repair. Dziękuję wszystkim za zainteresowanie.

Re: Toshiba SAT. L450D-113- Wrong partion table

da Google Adsense [BOT] 8 giugno 2011, 14:35