• macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a bodziak145 22 Oktober 2025, 08:58
Witam
Mam problem z macbookiem jak w tytule.
Z historii wiadomo że klientka zapomniała hasła , jakiś magik próbował przywrócić system.
Na ten moment mac uruchamia się, włącza się , podświetla się ekran i restartuje i tak w kółko.
Gdy przyciskam klawisze do przywracania lub zmiany bootowania potrafi wejść w menu wyboru nośnika lub też opcja przywracania z internetu natomiast gdy cokolwiek wybiorę i tak się zresetuje. Czasem pokaże jabłko.

Przywracanie DFU kończyło się dosłownie dziwnym ekranem i restartem maca z którego puszczałem przywracanie.

Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 22 Oktober 2025, 08:58

#2 Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a Vogelek23 22 Oktober 2025, 13:26
bodziak145 napisal/-a:Przywracanie DFU kończyło się dosłownie dziwnym ekranem
A konkretnie jakim?

bodziak145 napisal/-a:jakiś magik próbował przywrócić system
Czy na PCB są jakiekolwiek ślady lutowania czegokolwiek? Zajrzyj też pod blaszkę, chłodzącą procesor.

#3 Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a bodziak145 23 Oktober 2025, 06:25
O ile mi się wydaje to pionowe paski na sekundę i restart - natomiast próbowałem tylko dwa razy - nie chce ryzykować uszkodzenia mojego maca - ze względu na dane .

Płytę całą przejrzałem pod mikroskopem - sam lutowałem pamięć flash spi natomiast nic to nie zmieniło.

Gdy poszukiwałem płyty głównej , przeszły mi 2-3 ogłoszenia maców z podobna płytą główna, na jedną z innych forum tez próbowano rozwiązać ten problem bez finału więc usterka jest pewnie dość powszechna.

W ostateczności mogę zamówić płytę na alli ale wiadomo to nie naprawa tylko wymiana.

#4 Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a Vogelek23 23 Oktober 2025, 10:15
bodziak145 napisal/-a:sam lutowałem pamięć flash spi
Którą konkretnie pamięć flash SPI lutowałeś i w jakim celu?

bodziak145 napisal/-a:Przywracanie DFU...
Jakiego laptopa (model) i z jaką wersją macOS użyłeś do próby odtworzenia firmware?

#5 Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a bodziak145 23 Oktober 2025, 12:14
bios u4770 - wgrałem z powrotem oryginał

macbook pro a2338 na m1

#6 Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a Vogelek23 23 Oktober 2025, 14:02
Myślę, że albo jedna z pamięci NAND jest uszkodzona, albo uszkodzony jest koprocesor T2. Na marginesie - U4770 zawiera jedynie firmware dla T2. UEFI w tym modelu znajduje się w pamięci NAND (kanał 0) razem z BridgeOS.

Re: macbook a1932 2019 820-01521-a problem z bootowaniem

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 23 Oktober 2025, 14:02

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov