• Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Endofeden 1 Oktober 2025, 03:16
So it will stay powered on and it charges the battery but it does not go
past the Rog logo. I removed the motherboard and checked the inductors for
shorts and the +NVVDD_+1.3V inductors are reading a short to .9 and the
+VCCSA_+1.52V inductors are shorted to 17.8. What should I check next. At
first I was thinking this was a bios issue but because of the shorts I'm
thinking that's not the case. I inspected the board and I didn't find any
damaged components. Board is DA0NJUMBCF0 REV:F

Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 1 Oktober 2025, 03:16

#2 Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Vogelek23 1 Oktober 2025, 10:41
Endofeden napisal/-a:+NVVDD_+1.3V inductors are reading a short to .9 and the +VCCSA_+1.52V inductors are shorted to 17.8
These are correct. Try reflashing BIOS under EZ Flash.

#3 Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Endofeden 1 Oktober 2025, 12:28
Sorry, I forgot to add it will not go into bios or the boot menu. I also tried to connect a ch341a programmer to the bios chip last night and it won’t connect to the chip. I have the stepdown to 1.8v attached to the programmer so my guess is something on the board is interfering?

#4 Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Vogelek23 1 Oktober 2025, 12:43
Desolder BIOS chip from the board and read it externally - CH341A programmer does not have sufficiently powerful ports to power the BIOS chips in-circuit.

Endofeden napisal/-a:I have the stepdown to 1.8v attached to the programmer
Do you mean this?
Slika

#5 Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Endofeden 1 Oktober 2025, 15:01
Yes that’s what I have. Thanks!

Re: Asus Gu605mi DA0NJUMBCF0 powers up but stays on Rog logo

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 1 Oktober 2025, 15:01

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov