• Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

strumen 29 Вересня 2025, 14:54
Witam,
dokładny model laptopa to SVF1521C6EW, obecny bios to R0210DA, płyta główna DA0HK9MB6D0 Rev.D, chciałem trochę odmulić starego lapka żony, żeby był dla córki na pierwszy kontakt z elektroniką i napotkałem problem. Kupiłem dysk SSD zamiast HDD i wymieniłem ram z 4GB na 2 kości po 8GB, wyczyściłem chłodzenie, wymieniłem pastę pod prockiem, termopady i baterię od Biosu. Zainstalowałem Win 10 home, wcześniej był 8,1 klucz zaczytał bez problemu, ale teraz laptop nie włącza się za każdym razem. Myślałem, że winna jest pamięć ram którą kupiłem używaną, ale na starej jest to samo. Komputer nie chce włączyć się po dłuższej przerwie, jak uda się go włączyć to normalnie pracuje. Zauważyłem, że jak wyciągnę Ram obojętnie który czy 4GB, czy 2x8GB to wtedy się włącza, 2 kości po 8GB pracują w dualu wg wskazań cpuz. Spotkał się ktoś z Was z takim problemem? Wszystkie sterowniki aktualne, jedynie bios nie najnowszy chyba bo nie mam skąd pobrać.

Re: Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

Google Adsense [BOT] 29 Вересня 2025, 14:54

#2 Re: Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

Vogelek23 29 Вересня 2025, 18:10
strumen написав:Komputer nie chce włączyć się po dłuższej przerwie
A konkretnie to ile trwa ta dłuższa przerwa? Godzinę, dzień, tydzień, miesiąc? Proszę doprecyzować.

strumen написав:Spotkał się ktoś z Was z takim problemem?
Niejednokrotnie. Zacznij od pomiaru napięcia baterii RTC - laptop jest już leciwy, więc i bateria - jako, że nie jest ładowalna - mogła dokonać żywota.

#3 Re: Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

strumen 29 Вересня 2025, 21:19
Ciężko określić jaki to czas, ale dzieje się to na przestrzeni dnia, komp normalnie działa wyłączę go i za jakiś czas próbuję włączyć i nie działa. Wyciągnę ram, wsadzę i odpala. Bateria od biosu wymieniona. Pozdrawiam

#4 Re: Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

Vogelek23 29 Вересня 2025, 21:28
Przeczyść sloty RAM - głównie styki wewnątrz - izopropanolem, używając szczoteczki z miękkim włosiem (np. do zębów dla dzieci). Sprawdź, czy na pozłacanych padach modułów pamięci (zwłaszcza tej starej, oryginalnej) nie masz przypadkiem jakichkolwiek, nawet najmniejszych, śladów korozji lub zanieczyszczenia.

Re: Sony Vaio SVF152A29M problem z uruchamianiem po wymianie dysku i ramu.

Google Adsense [BOT] 29 Вересня 2025, 21:28

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей