• IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

Regole del forum:Clicca per leggere le regole del forum

1. Il titolo dell'argomento dovrebbe contenere la breve descrizione del problema.
  2. Il messaggio di argomento dovrebbe contenere la descrizione estesa del problema e la domanda.
  3. Non è consentito pubblicare allegati con documentazione completa o file BIOS né collegamenti a siti Web di terze parti che ospitano tali file. È consentito pubblicare solo una piccola parte della documentazione (fino a una pagina per post).
  4. Puoi descrivere solo un problema per argomento. Per ogni altro problema dovresti aprire un nuovo argomento.
  5. È severamente vietato richiedere qualsiasi tipo di documentazione o file BIOS. Per tali richieste si prega di utilizzare il sottoforum DOCUMENTAZIONE E RICHIESTA BIOS/EFI.

#1 IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

da Kolnie 11 agosto 2025, 11:59
Do naprawy zasilacz. Jest on na układzie ic o oznaczeniu DAP013C. Na 11 nodze tego układu w miejscu R54 był jakiś rezystor smd ale u mnie odpadł i zaginął - pytanie jaki??? W Internecie znalazłem tylko takie zdjęcie jak poniżej wkleiłem. Na tym zdjęciu widać, że w miejscu R54 jest rezystor smd o kodzie albo 310 albo 320 albo może jeszcze inny kod - może ktoś ma lepszy wzrok ode mnie i uda mu się poprawnie odczytać ten kod rezystora??? Z góry dzięki...

PS Trzeba zdjęcie pobrać i maksymalnie powiększyć w jakimś programie bo tu na forum jest tylko małe powiększenie zdjęć.
.
Immagine

Re: IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

da Google Adsense [BOT] 11 agosto 2025, 11:59

#2 Re: IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

da matic 11 agosto 2025, 14:51
Hello!

Picture from the web (source: forum.cxem.net):
Immagine
Marking is 82C = 69.8kΩ/1%, package 0603

#3 Re: IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

da Vogelek23 11 agosto 2025, 14:58
Kolnie ha scritto:PS Trzeba zdjęcie pobrać i maksymalnie powiększyć w jakimś programie bo tu na forum jest tylko małe powiększenie zdjęć.
Off-topic: tu na forum, jak i na każdej innej stronie internetowej na świecie, powiększenie obrazu działa do jego rozdzielczości. Jeśli wstawiasz zdjęcie w rozdzielczości 1Mpix, to nie oczekuj, że na forum powiększysz je do 10Mpix bez straty jakości. Poza tym, po otwarciu zdjęcia w nowej karcie wystarczy nacisnąć klawisz CTRL razem z klawiszem + (plus) aby powiększyć widok zdjęcia. Analogicznie, zmniejszenie zdjęcia to CTRL i klawisz - (minus).

Re: IC układ DAP013C - jaki rezystor na nodze 11 ???

da Google Adsense [BOT] 11 agosto 2025, 14:58