• Rower Elektryczny Problem Z komunikacją UART

#1 Rower Elektryczny Problem Z komunikacją UART

by Kita18 23 July 2025, 19:16
Witam . Czy ktoś byłby wstanie pomóc w diagnostyce komunikacji Uart ? Rower elektryczny z silnikiem centralnym działa ale w losowych momentach wyrzuca błąd komunikacji miedzy podzespołami . Okablowanie sprawdzone . Kontroler Znajduje się w silniku . Podłączyłem silnik z wyświetlaczem na stole i tak samo . Działa kilka minut kilkanaście itp a czasem kilka sekund . Połączyłem konwenter do linii Uart RX TX i GnD widzę że komunikacja odbywa się i czasem przycina i w tym momencie wyrzuca błąd nr 70 Błąd komunikacji . W miedzy czasie kupiłem drugi rower z podobną usterką ale tam zawsze po 5 sekundach wyrzuca błąd komunikacji . Nie bardzo wiem co dalej mógłbym zrobić , jak zdiagnozować co jest przyczyną takiej sytuacji :frustry: . Pozdrawiam

Re: Rower Elektryczny Problem Z komunikacją UART

by Google Adsense [BOT] 23 July 2025, 19:16