Mam problem z laptopem MacBook Pro A1398 z płytą główną 820-3787-A. Laptop włącza się bez podświetlenia, czasami się uda włączyć z podświetleniem ale wtedy wchodzi w tryb odzyskiwania hasła, jak normalnie się włącza to jest obraz na matrycy ale podświetlenia brak. Laptop też bardzo mocno się grzeje.
PPVOUT_S0_LCDBKLT - 50V
PP5VR3V3_SW_LCD - 5V
Chłodzenie wyczyszczone, pasta na procesorze i grafice wymieniona (MX-4).
Laptop miał ślady zalania w okolicy gniazda JACK, wymieniłem zalany rezystor R5250 i kondensator obok C5250, sprawdzałem magnesem czujnik halla i poprawnie reaguje po przyłożeniu, obraz się wygasza.
Jak laptop się włączy w trybie odzyskiwania to podświetlenie po chwili ładowania włącza się poprawnie i działa. Problem jest podczas standardowego włączania laptopa.
PPVOUT_S0_LCDBKLT - 50V
PP5VR3V3_SW_LCD - 5V
Chłodzenie wyczyszczone, pasta na procesorze i grafice wymieniona (MX-4).
Laptop miał ślady zalania w okolicy gniazda JACK, wymieniłem zalany rezystor R5250 i kondensator obok C5250, sprawdzałem magnesem czujnik halla i poprawnie reaguje po przyłożeniu, obraz się wygasza.
Jak laptop się włączy w trybie odzyskiwania to podświetlenie po chwili ładowania włącza się poprawnie i działa. Problem jest podczas standardowego włączania laptopa.