• Jaki hot air do serwisu GSM do 500-550 zł? Kilka typów.

Zasady działu:Kliknij, aby przejrzeć zasady tego działu

1. Tytuł wątku powinien zawierać skrócony opis problemu.
  2. Treść wątku powinna zawierać rozszerzony opis problemu oraz sformułowane pytanie.
  3. Nie jest dozwolone umieszczanie załączników w postaci kompletnych instrukcji/schematów/wsadów BIOS, ani linkowanie do tych plików, zamieszczonych na innych stronach. Dozwolone jest wyłącznie umieszczenie fragmentu instrukcji/schematu, który ułatwi autorowi diagnostykę lub naprawę sprzętu z wątku. W jednym temacie można zamieścić nie więcej, jak jedną stronę instrukcji/schematu.
  4. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, który opisuje usterkę więcej niż jednego sprzętu. W takich przypadkach należy utworzyć osobne wątki dla każdego sprzętu.
  5. Nie jest dozwolone zakładanie tematu, mającego charakter zapytania o schemat, boardview, zdjęcia płyty, wsad BIOS lub instrukcję serwisową. Do takich zapytań służy dział ZAPYTANIA O SCHEMATY/BIOS.

#1 Jaki hot air do serwisu GSM do 500-550 zł? Kilka typów.

przez rudy178 4 maja 2025, 20:54
Czesc,

Szukam hot aira do pracy w serwisie GSM, stary już jest na wykończeniu (WEP 853D sprzed 10 lat z lutownicą).
Mam mikro hot aira Yihua 8509 i sprawdza się świetnie do mikro elektroniki, ale do wylutu złącza USB/mini/micro/c lub analoga w joysticku już jest męczarnia. Oglądałem sporo filmików na YT i aukcji na chińskim sklepie na A i zainteresowały mnie takie modele:

1. Sugon 2020D - 700 W, wiatrak w kolbie, w środku na transformatorze
2. RF4 H2 - 1000 W - mała turbina w obudowie w środku
3. Luowei HG01 - 800 W - nikt jeszcze nie rozebrał.
4. KLON Quick 861DW - Aifen 861DW 1000W- średnia turbina w obudowie w środku
5. Forward HA-01 - nikt jeszcze nie rozebrał.

I teraz pytanie, co byście wybrali z tych modeli?
Chyba, że polecacie inne hoty? Lub Quick np. ale one bazują na samych transformatorach i głównie wentylatorach w kolbie, a doczytałem, że wielu odradza takie rozwiązanie. Budżet max 500-550 zł.

Może ktoś z Was używał którejś z nich albo macie lepsze doświadczenia z hot airami.
Potrzebuję do układów typu KBC, układy ładowania, analogi od padów, złącza ładowania, hdmi itd. Procesorów, większych układów jak ram czy pamięć nie ruszam.

Re: Jaki hot air do serwisu GSM do 500-550 zł? Kilka typów.

przez Google Adsense [BOT] 4 maja 2025, 20:54