• Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się

Napisal/-a Zinge 26 November 2024, 18:59
Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się.
Jest reakcja na przycisk zasilania odpala wentylator (dioda na przycisku
świeci), a następnie gaśnie . (i tak dwa razy). Następnie się
wyłącza i nic nie działa
Co z pamięcią RAM, co bez różnicy, laptop nie jest zalany, na wyświetlaczu
nie ma obrazu. W momencie uruchomienia pojawiają się wszystkie napięcia
zasilania z wyjątkiem procesora (GPU ma czas na rozgrzanie, na płycie
znajduje się 3,3 V,1,5 V i wszystkie inne oprócz zasilania na CPU 0 V).
Próbowałem wrzucić dwa różne procesory . Nic się nie zmieniło
Na linii USB nie ma zwarcia, odłączyłem wszystko od płyty. Nie próbowałem
jeszcze flashować BIOS

Posadził 8 nogę vboota (PWM CPU NCP) na ziemię, podniósło sie napięcie
1,8 V
Ta płyta bez procesora podnosi 1,8 V zamiast 1,05V na vccpp.
Z 8 noga na GND pobór 650mA, (na linii 19 V) . Bez 350mA (na laboratoryjnym
zasilaczu)
Pomiary napięć:
PL503 - 1.8V
PL402 - 5V
PL401 - 3.3V
PL701 - 1V
PL905,PL902,PL903- 0V
PL901 - 0.96V
PL301 - 20V
PL302 - 2.2V
PL803 - 0.95V
PL804 - 0.95V

Signaly:
VR_ON - 3,3V
PCH_PWROK - 3,3V
PM_DRAM_PWRGD - przed naciśnięciem przycisku 3,3 v, po naciśnięciu spada do
0,3 V
VGATE - przed naciśnięciem przycisku 0V, potem sygnał siada na GND (CPU
włożony w sokiecie)
Jest dostepna Power Sequence Block Diagram

Re: Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 26 November 2024, 18:59

#2 Re: Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się

Napisal/-a matic 20 December 2024, 10:53
Hello!

Measure the voltages to ground on pins 1, 5, 6, 7, 8, 10, 11, 12, 30, 31, 36, 40, 44 of chip PU901.

Re: Lenovo G780 LA-7983P REV.1.0 nie włącza się

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 20 December 2024, 10:53
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov