• Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#21 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Radek1990 29 Січня 2024, 19:51
Wymieniłem dziś procesor, pad pod procesorem był uszkodzony, zregenerowałem go i wlutowałem procesor i7 SRFCN, niestety nie mam pewności czy jest sprawny.
Płyta zachowuje się podobnie, pobiera 0,35A.
Na testerze nie świeci tylko 1 dioda.
Зображення

Re: Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Google Adsense [BOT] 29 Січня 2024, 19:51

#22 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

matic 30 Січня 2024, 15:52
Radek1990 написав:Na testerze nie świeci tylko 1 dioda.
[ Obrazek ]
That's fine.

Did you transferred the ME-region from your old (original) BIOS to the new one, when you reflashed it for the first time?

#23 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Radek1990 30 Січня 2024, 17:25
Nie, wgrałem czysty ME region ponieważ wymieniałem PCH.

Edit.
Aktualnie wgrałem wsad z czystym ME regionem wygenerowany przez program ubt2 na podstawie oryginalnego wsadu, program wyeksportował mi plik 192Kb dla IT8586E FXS
Plik jest zbyt długi więc skróciłem go do 128Kb (długość pliku w HXD 20000)
Podejrzewając problem z układami które zamawiałem z chin, wymieniłem układ na inny ze sprawnej płyty.

Nic się nie zmieniło, spróbuję wstawić inny procesor.

Zamontowałem kolejny procesor, pobór prądu i zachowanie laptopa dokładnie takie samo jak na poprzednich dwóch.

#24 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

matic 31 Січня 2024, 08:55
Stop blindly replacing the components one by one, as this way you may to be caught in a "vicious circle".

At post #7 you had a power consumption of about 1A:
Radek1990 написав:prąd pływa 1,4-2,2A i po chwili stabilizuje się na 0,97A
But in post #16 only 0.4A:
Radek1990 написав:Po wszystkich operacjach nic się nie zmieniło, pobór 0,4A

What exactly did you do to make the power consumption change?

#25 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Radek1990 5 Лютого 2024, 18:48
Komputer działa, naprawiłem inną płytę którą posiadałem.

matic написав:What exactly did you do to make the power consumption change?

Płyta leżała kilka miesięcy, mogła zostać czymś przygnieciona przez co uszkodziło się połączenie pod procesorem, kolejne procesory i7 które wstawiałem pochodziły z uszkodzonych płyt, wstawię w wolnej chwili oryginalny i5 i napiszę czy płyta ruszyła.

#26 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

matic 11 Лютого 2024, 20:50
Radek1990 написав:
matic написав:What exactly did you do to make the power consumption change?
Płyta leżała kilka miesięcy, mogła zostać czymś przygnieciona przez co uszkodziło się połączenie pod procesorem, kolejne procesory i7 które wstawiałem pochodziły z uszkodzonych płyt, wstawię w wolnej chwili oryginalny i5 i napiszę czy płyta ruszyła.
But the difference in power consumption of the board is most likely not caused by the CPU, as that happened before replacing it (you had the same power consumption in post #16), but at the beginning you had a consumption of abut 1A (read your post #7).

We are interested what exactly you did between posts #7 and #16 so that the power consumption of the board has changed from about 1A to 0.4A.

#27 Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Radek1990 12 Лютого 2024, 12:29
Faktycznie sytuacja wygląda jak przed wymianą PU2901, być może na płycie jest usterka która uszkadza PU2901?
W tym tygodniu powinienem mieć jeszcze jedną taką płytę uszkodzoną, spróbuję ją naprawić, wtedy będę mógł testowo podmienić układ i zweryfikować.

Edit.
W nowej płycie miałem uszkodzony VRAM więc płyta z tematu posłuży jako dawca elementów, temat zamykam, bardzo dziękuję za pomoc.

Re: Lenovo L340 FG541/FG741 NM-C361 - brak zasilania CPU

Google Adsense [BOT] 12 Лютого 2024, 12:29

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: daro19862 і 7 гостей