Pravila foruma: Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu
- Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
- Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
- Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
- Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
- V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
- Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.
Re: Lenovo Yoga 500-15IBD - brak napięć na ISL95520HRZ
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 7 December 2023, 14:30
matic napisal/-a:DCIN (18)= Main input power supply of an internal LDO regulator providing power to the chip.
Czyli tam powinno być ok 19V, to ja mam ok 2,9V myślę że to jest wina PR4437 proszę powiedzieć jaką wartość powinien mieć rezystor bo 2R2F-GP, jest dla mnie nie do rozszyfrowania (czyżby 2Ω ?? bo z pomiaru wynika że u mnie jest ok 4kΩ).
dir napisal/-a:bo 2R2F-GP, jest dla mnie nie do rozszyfrowania
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
#5 Re: Lenovo Yoga 500-15IBD - brak napięć na ISL95520HRZ [REŠENO]
Napisal/-a matic • 7 December 2023, 23:13
Vogelek23 napisal/-a:2R2 to rezystor 2,2Ω - litera R jest tutaj tożsama z separatorem dziesiętnymUsually yes, but not in this case. Charms of Wistron...
The marking of 2.2Ω resistor in this case would be: 2D2Rxx
dir napisal/-a:proszę powiedzieć jaką wartość powinien mieć rezystor bo 2R2F-GP, jest dla mnie nie do rozszyfrowania (czyżby 2Ω ??Yes, true.
The marking 2R2F in this case means as follows:
2R -> Resistance 2Ω
2 -> Package 0402
F -> Tolerance 1%
By the way, the damage on this resistor is usually related to the damaged charger chip or damaged capacitor PC4435.
Measure the resistance to ground on pin 18 of charger chip.
Vogelek23 napisal/-a::wtf: Ustawiłeś sobie doświadczenie = 2, więc takie pytania w ogóle nie powinny być na tym poziomie zadawane.
Tu mógłbyś sobie odpuścić zgryźliwość, pytam bo jak widać nawet w twoim przypadku
, też nie wiesz wszystkiego i dla tego pytam bo nie jestem na tyle pewny siebie.
Vogelek23 napisał(a):
2R2 to rezystor 2,2Ω - litera R jest tutaj tożsama z separatorem dziesiętnym
Usually yes, but not in this case. Charms of Wistron...
The marking of 2.2Ω resistor in this case would be: 2D2Rxx
dir napisał(a):
proszę powiedzieć jaką wartość powinien mieć rezystor bo 2R2F-GP, jest dla mnie nie do rozszyfrowania (czyżby 2Ω ??
Yes, true.
The marking 2R2F in this case means as follows:
2R -> Resistance 2Ω
2 -> Package 0402
F -> Tolerance 1%
matic napisal/-a:Measure the resistance to ground on pin 18 of charger chip.
Rezystencja przy rozlutowanym PR4437 wynosi ok 30MΩ.
#7 Re: Lenovo Yoga 500-15IBD - brak napięć na ISL95520HRZ
Napisal/-a Vogelek23 • 8 December 2023, 11:34
Cóż, kładę uszy po sobie, bo nie popatrzyłem na schemat lecz sugerowałem się tym, że jest to oznaczenie na elemencie. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Istotnie, w tym konkretnym przypadku (schemat Wistron) litera R jest tożsama z symbolem Ω. Czyli nomenklatura typu 6K8R (6,8kΩ - litera K występuje jako separator dziesiętny dla tysięcy Ω), 1M2R (1,2MΩ - litera M jako separator dziesiętny dla milionów Ω) czy 0D33R (0,33Ω - D to separator dziesiętny dla Ω). Natomiast w praktyce, czy zamontujesz w tym miejscu 2Ω czy 2,2Ω, to nie będzie miało żadnego znaczenia.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.