• Lenovo 320-15IKB NM-B241 cyklicznie odpala na sekundę i gaśnie

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Lenovo 320-15IKB NM-B241 cyklicznie odpala na sekundę i gaśnie

itpartner 29 Листопада 2023, 10:37
Witam,

Mam problem z płytą do Lenovo 320-15IKB NM-B241 rev:1.0

Płyta odpala dosłownie na chwilę (1-2s), po czym gaśnie, następuje restart.

Z pomiarów napięć wiem jedno: brak +VCC_GT. Reszta jest OK.

Wygląda to podobnie jak w wątku:
lenovo-ideapad-320-15isk-80xh-nm-b421-rev-1-0-restartuje-sie-po-ok-3s-t71973.html?hilit=lenovo%20320
ale tam problemu de facto nie rozwiązano...

Co pomierzyłem: PQ1005 i PQ1006 bez zwarcia. Nie otwierają się, bo nie dostają sygnału do otwarcia (porównałem ze sterowaniem PQ1001 i PQ1002 - na nich jest bajka, tu zupełnie nic).
Podniosłem cewkę PL1003 - PQ1005 dostaje na bramkę 0,24V, PQ1006 dostaje 0V i to nie pomaga w ich otwarciu. Dodatkowo: GT_PH mam 0,24V i to mnie martwi - zdecydowanie za mało.

Patrząc na schemat: GT_PH a także sterowanie GT_HG i GT_LG idzie bezpośrednio z NCP81216.

Próbowałem połapać sygnały z sekwencji startowej i wiem, że CPU_DRAMRST# jest (pin 108 gniazda pamięci), PLT_RST# jest (pin 52 gniazda WLAN). To ostatni sygnał przed rozruchem - tak twierdzi PWR Sequence dla Kaby Lake. Następny powinien być już normalny rozruch, z obydwoma napięciami na CPU. Ja mam tylko jedno.

Czy to oznacza, że PU901 = NCP81216 do wymiany?

Wolę napisać, jeżeli ma to znaczenie: ta płyta ma nieco dłuższą historię naprawy: odzyskiwałem +5VALW - był zwarty kondensator za PL402.

BTW:
- podmieniałem kość BIOS, programując wsadem sczytanym ze starej kości - nie pomogło.
- na w/w kości posadziłem nowy wsad (dostępny tu na forum - mająco opinię PEWNIAKA potwierdzoną komentarzami osób, które to testowały). Płyta zachowywała się całkiem inaczej, pracowała znacznie dłużej kręcąc wentylatorem na maksa, +VCC_GT nadal brakowało.
- na innych wsadach (ponoć też pewnych) powielenie efektu jak powyżej (wentylatory na maksa, obstawiam że to efekt spowodowany przez niepasujący wsad).

Prosiłbym kolegów / koleżanki o jakąś podpowiedź co z tym dalej...

Re: Lenovo 320-15IKB NM-B241 cyklicznie odpala na sekundę i gaśnie

Google Adsense [BOT] 29 Листопада 2023, 10:37

#3 Re: Lenovo 320-15IKB NM-B241 cyklicznie odpala na sekundę i gaśnie

matic 29 Листопада 2023, 17:17
itpartner написав:Płyta zachowywała się całkiem inaczej, pracowała znacznie dłużej kręcąc wentylatorem na maksa, +VCC_GT nadal brakowało.
- na innych wsadach (ponoć też pewnych) powielenie efektu jak powyżej (wentylatory na maksa, obstawiam że to efekt spowodowany przez niepasujący wsad).
Hello!
This issue is very likely related to the BIOS ME-region. Before reflashing the BIOS chip, you need to transfer the ME-region from your old (original) BIOS dump to the new one. Except, if you have a BIOS dump with a cleaned ME-region of a suitable version.
Without transfering the ME-region, there is a risk of blocking (bricking) the PCH part of the APU hybrid.

Re: Lenovo 320-15IKB NM-B241 cyklicznie odpala na sekundę i gaśnie

Google Adsense [BOT] 29 Листопада 2023, 17:17
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 14 гостей