Trafił do mnie Lenovo ideapad Gaming 3 NM-C871 z niską rezystencją na lini 3V ok 8Ω, powodem był wypalony PU2960, czyli MP2949A(Wyraźnie upalona 1 i 2n. "Phase 4, 5, current sense input. Float CS of the unused phase."). Za co jest odpowiedzialny ten kontroler na tej płycie i na co powinienem zwrócić uwagę przy jego wymianie??
Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
- Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
- Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
- Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
- Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
- Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Re: Lenovo ideapad Gaming 3 15IMH05 NM-C871 wypalony MP2949A
Google Adsense [BOT] • 9 Жовтня 2023, 09:43
dir написав:(Wyraźnie upalona 1 i 2n. "Phase 4, 5, current sense input. Float CS of the unused phase.")Hello!
According to the datasheet these two inputs may be left floating (unconnected) in case the phases 4 and 5 are not used on the project with this chip.
But on this motherboard both phases are used and also the current sense input pins 1, 2 are connected to the current sense outputs of the gate driver chips (PU3004, PU3102) responsible for these two phases.
dir написав:Za co jest odpowiedzialny ten kontroler na tej płycie i na co powinienem zwrócić uwagę przy jego wymianie??The chip PU2960 is a CPU power supply controller chip.
Remove this chip from the board, set your multimeter to the diode test mode and measure the voltage drops to ground on pads 1, 2, 3, 4, 5 on the place of chip PU2960.
matic написав:Check the continuity between pad 1 on the place of chip PU2960 and pin 5 of chip PU3102.
Mam ciągłość obwodu
matic написав:If the continuity is fine, the gate driver chip PU3102 is also damaged. Also check the power transistors PQ3103, PQ3104 and measure the resistance to ground on coil PL3102.
PL3102 - 7,25 Ω
PQ3103 - ok
PQ3104 - pomiędzy n.1 a n.5 - 7,25 Ω
1706 to chyba podróbka , programator go nie widzi, dlatego poprosiłem o foto.
Płyta po jego wlutowaniu nie ma VSA i nie ma dostępnego adresu dostępu po dokonaniu skanowania.
Układ jest programowalny przez PMbus i nawet nowy jest preprogramowany.
Najpewniejszy jest dawca z takiej samej płyty w tej samej obsadzie.
Płyta po jego wlutowaniu nie ma VSA i nie ma dostępnego adresu dostępu po dokonaniu skanowania.
Takie płyty, są praktycznie nie dostępne, a o programowaniu przez PMbus to praktycznie słyszę pierwszy raz, i oczywiście nie mam pojęcia jak to zrobić.
Czyli w tym wypadku, jak nie uda mi się dostać płyty dawcy z inną usterką, to naprawa jest nie możliwa.
W sprawie układu, skontaktuję się ze sprzedawcą, czy już stosowali tego typu układy w naprawach (bo oprócz sprzedawcy, jest to również serwis).
Czyli w tym wypadku, jak nie uda mi się dostać płyty dawcy z inną usterką, to naprawa jest nie możliwa.
ADAMK101 написав:1706 to chyba podróbka , programator go nie widzi, dlatego poprosiłem o foto.
W sprawie układu, skontaktuję się ze sprzedawcą, czy już stosowali tego typu układy w naprawach (bo oprócz sprzedawcy, jest to również serwis).
matic написав:Replace the chip PU3102 and remeasure the voltage drop to ground on pad 1 on the place of chip PU2960.
If you get a reading of 2.2V, solder a functional chip PU2960 and test the board.
Wymieniłem PU3102, test diody pokazał na n.1,2,3,4,5 PU2960 spadek 1V (nie jak poprzednio 2,2V)
Pobór prądu po podłączeniu zasilacza wynosi 0,22A i brak reakcji na przycisk power.
ADAMK101 написав:1706 to chyba podróbka , programator go nie widzi, dlatego poprosiłem o foto.
I tu niestety autor postu miał rację, hm... programowalna przetwornica, do czego to doszło.
Jeśli ktoś, dysponował by układem z podobnej płyty, (PU2960, czyli MP2949A )to proszę o kontakt na prywatne wiadomości.
Re: Lenovo ideapad Gaming 3 15IMH05 NM-C871 wypalony MP2949A
Google Adsense [BOT] • 22 Листопада 2023, 17:23
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.