Witam jak wyżej, sprzęt startuje zasilania są.
Objaw jest taki ze po włączeniu, zapala się led, widać polaryzacje matrycy, bateria się ładuje, obrazu brak, po jakimś czasie jak cpu złapię troszkę temp wentylator rusza.
Płyta główna tylko i wyłącznie z zintegrowanym układem graficznym.
PS. po podpięciu monitora zewnętrznego na złączu VGA jak i HDMI objaw ten sam brak obrazu.
Patrząc na schemat nie mogę namierzyć czy zintegrowany układ graficzny w CPU ma osobne zasilanie.
Wgrałem inny bios z internetu ale objaw ten sam, dalej brak obrazu, tylko nie jestem pewien czy bios był dla płyty z zintegrowanym układem graficznym czy z zewnętrznym.
PL1 - 5V
PL2 - 1.35V
PL3 - 3V3
PL4 - 1.08v
PL8 - 1.7V
PL5 - 1.50V
Matryca
33,32 (pin zlacze matrycy) - 3.3V
36,35,34(pin zlacze matrycy) - 3.3V
39,40(pin zlacze matrycy) - VIN 19V
Objaw jest taki ze po włączeniu, zapala się led, widać polaryzacje matrycy, bateria się ładuje, obrazu brak, po jakimś czasie jak cpu złapię troszkę temp wentylator rusza.
Płyta główna tylko i wyłącznie z zintegrowanym układem graficznym.
PS. po podpięciu monitora zewnętrznego na złączu VGA jak i HDMI objaw ten sam brak obrazu.
Patrząc na schemat nie mogę namierzyć czy zintegrowany układ graficzny w CPU ma osobne zasilanie.
Wgrałem inny bios z internetu ale objaw ten sam, dalej brak obrazu, tylko nie jestem pewien czy bios był dla płyty z zintegrowanym układem graficznym czy z zewnętrznym.
PL1 - 5V
PL2 - 1.35V
PL3 - 3V3
PL4 - 1.08v
PL8 - 1.7V
PL5 - 1.50V
Matryca
33,32 (pin zlacze matrycy) - 3.3V
36,35,34(pin zlacze matrycy) - 3.3V
39,40(pin zlacze matrycy) - VIN 19V