Pravila foruma: Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu
- Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
- Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
- Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
- Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
- V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
- Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.
Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 5 Julij 2023, 20:01
#2 Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy [REŠENO]
Napisal/-a Vogelek23 • 6 Julij 2023, 10:57
Poszukiwany tranzystor to SI4800BDY. Może być zastąpiony dowolnym N-MOSFETem o prądzie drenu 9-15A i napięciu pracy (VDS) co najmniej 30V. Szukanie zamienników: post198619.html#p198619
SebekW napisal/-a:Po wylutowaniu płyta uruchomiła się ale lekko piszczy i nie ma obrazu.Ustawiłeś sobie Doświadczenie = 3 a uruchamiasz płytę bez kluczowych elementów? To coś chyba nie tak z tym doświadczeniem...
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Dziękuję za info i z góry przepraszam za nieporozumienie wynikłe z poziomu doświadczenia.
To fakt @Vogelek23 nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, nadal się uczę wielu rzeczy, zmieniłem na 1...
Płyta odpaliła się, obraz jest, pomierzyłem ją troszeczkę i wydaje się być ok.
Łatwiej dojść różnych rzeczy jak się ma schemat, nie do końca rozumiem jeszcze gdzie co z czego wynika, więc śledzę różne ciekawe wątki tu na forum i na YT.
Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliło, jak wsadzę nowy może się to powtórzyć...
pozdrawiam
SW
To fakt @Vogelek23 nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, nadal się uczę wielu rzeczy, zmieniłem na 1...
Płyta odpaliła się, obraz jest, pomierzyłem ją troszeczkę i wydaje się być ok.
Łatwiej dojść różnych rzeczy jak się ma schemat, nie do końca rozumiem jeszcze gdzie co z czego wynika, więc śledzę różne ciekawe wątki tu na forum i na YT.
Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliło, jak wsadzę nowy może się to powtórzyć...
pozdrawiam
SW
#4 Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy
Napisal/-a Vogelek23 • 6 Julij 2023, 12:19
SebekW napisal/-a:Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliłoJeśli mam być szczery - w wielu przypadkach nawet osoby bardzo zaawansowane nie są w stanie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Coraz częściej elementy uszkadzają się samoistnie, np. na skutek niedociągnięć na poziomie projektu lub z uwagi na wady produkcyjne samych komponentów, niewykryte podczas standardowych testów. Jeśli ten sam element uszkodzi się w taki sam sposób w ciągu najbliższych 2-4 tygodni, to może oznaczać, że istnieje jakiś inny problem na płycie - znalezienie go będzie wymagało jednakże gruntownej diagnostyki, ale to dopiero, gdy urządzenie wróci na reklamację. Jeśli urządzenie nie wróci z tą samą usterką w podanym czasie, to należy się z tego cieszyć - oznacza to bowiem w 99,9% przypadków samoistne uszkodzenie elementu bez konkretnej przyczyny z zewnątrz, zaś skuteczna naprawa to po prostu jego wymiana na nowy.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy
Napisal/-a Google Adsense [BOT] • 6 Julij 2023, 12:19
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov
_______________________________Vse pravice pridržane. Nepooblaščeno kopiranje vsebine te spletne strani ali njenega dela je strogo prepovedano.
Vse blagovne znamke, izdelki ali storitve, objavljene na tej spletni strani, pripadajo njihovim zakonitim lastnikom, so avtorsko zaščitene in se uporabljajo samo v informativne namene.