Правила форуму: Натисніть тут для перегляду правил форуму
- Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
- Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
- Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
- Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
- Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
- Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy
Google Adsense [BOT] • 5 Липня 2023, 20:01
#2 Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy [РІШЕНО]
Vogelek23 • 6 Липня 2023, 10:57
Poszukiwany tranzystor to SI4800BDY. Może być zastąpiony dowolnym N-MOSFETem o prądzie drenu 9-15A i napięciu pracy (VDS) co najmniej 30V. Szukanie zamienników: post198619.html#p198619
SebekW написав:Po wylutowaniu płyta uruchomiła się ale lekko piszczy i nie ma obrazu.Ustawiłeś sobie Doświadczenie = 3 a uruchamiasz płytę bez kluczowych elementów? To coś chyba nie tak z tym doświadczeniem...
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Jeśli skorzystałeś z mojej pomocy na Forum, możesz w ramach podziękowania wspomóc jego rozwój. Kliknij tutaj, aby dowiedzieć się więcej.
Dziękuję za info i z góry przepraszam za nieporozumienie wynikłe z poziomu doświadczenia.
To fakt @Vogelek23 nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, nadal się uczę wielu rzeczy, zmieniłem na 1...
Płyta odpaliła się, obraz jest, pomierzyłem ją troszeczkę i wydaje się być ok.
Łatwiej dojść różnych rzeczy jak się ma schemat, nie do końca rozumiem jeszcze gdzie co z czego wynika, więc śledzę różne ciekawe wątki tu na forum i na YT.
Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliło, jak wsadzę nowy może się to powtórzyć...
pozdrawiam
SW
To fakt @Vogelek23 nie jestem zaawansowanym użytkownikiem, nadal się uczę wielu rzeczy, zmieniłem na 1...
Płyta odpaliła się, obraz jest, pomierzyłem ją troszeczkę i wydaje się być ok.
Łatwiej dojść różnych rzeczy jak się ma schemat, nie do końca rozumiem jeszcze gdzie co z czego wynika, więc śledzę różne ciekawe wątki tu na forum i na YT.
Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliło, jak wsadzę nowy może się to powtórzyć...
pozdrawiam
SW
SebekW написав:Zastanawiam się czemu ten tranzystorek wywaliłoJeśli mam być szczery - w wielu przypadkach nawet osoby bardzo zaawansowane nie są w stanie odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Coraz częściej elementy uszkadzają się samoistnie, np. na skutek niedociągnięć na poziomie projektu lub z uwagi na wady produkcyjne samych komponentów, niewykryte podczas standardowych testów. Jeśli ten sam element uszkodzi się w taki sam sposób w ciągu najbliższych 2-4 tygodni, to może oznaczać, że istnieje jakiś inny problem na płycie - znalezienie go będzie wymagało jednakże gruntownej diagnostyki, ale to dopiero, gdy urządzenie wróci na reklamację. Jeśli urządzenie nie wróci z tą samą usterką w podanym czasie, to należy się z tego cieszyć - oznacza to bowiem w 99,9% przypadków samoistne uszkodzenie elementu bez konkretnej przyczyny z zewnątrz, zaś skuteczna naprawa to po prostu jego wymiana na nowy.
ELVIKOM LAB Ltd - Apple Repairs & PCB Design - Free Quotes! https://www.elvikom.co.uk
Re: Asus Z53 Series spalony mosfet i płyta lekko piszczy
Google Adsense [BOT] • 6 Липня 2023, 12:19
Хто зараз онлайн
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей
_______________________________Всі права захищені. Заборонено копіювати будь-який вміст та елементи веб-сайту без дозволу.
Усі торгові марки, назви брендів, продукти чи послуги, опубліковані на цьому веб-сайті, належать їхнім законним власникам і використовувались лише в інформаційних цілях.