• Laptop Lenovo L340, płyta NM-C361 nie uruchamia się

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Laptop Lenovo L340, płyta NM-C361 nie uruchamia się

Gurek00 23 Травня 2023, 16:59
Witam,
mam w naprawie laptopa Lenovo L340-15IRH. Model płyty głównej NM-C361. Laptop trafił do mnie po upadku w trakcie, którego zostało uszkodzone gniazdo ładowania w taki sposób, że zwarł się pin ID z pinem 20V. Pierwsza diagnoza uszkodzone KBC, który miał wypaloną dziurę. Zamówiłem KBC, po którego wymianie sprzęt dalej się nie uruchamiał. Okazało się, że nie otwiera się górny klucz więc wymieniłem układ ładowania. Napięcie powróciło na płytę ale laptop uruchamiał się bez obrazu więc przeprogramowałem BIOS, który pobrałem z internetu i laptop się uruchomił. Zainstalowałem system i laptop działał sprawnie. Nie dawało mi jednak spokoju to, że w nowym biosie nie ma danych DMI(numer seryjny, nazwa laptopa...). Stwierdziłem, że będę kopiował wybrane fragmenty z oryginalnego biosa i wrzucał je do tego działającego z nadzieją, że któryś z tych fragmentów będzie zawierał dane DMI. Powtórzyłem tą czynność około 5 razy kopiując coraz więcej fragmentów z oryginalnego biosa(laptop po przekopiowaniu każdej partii włączał się poprawnie) aż za szóstym razem wystartował bez obrazu. Wgrałem więc biosa z internetu, na którym laptop działał bez zarzutów i ku mojemu zdziwieniu dalej ten sam problem czyli brak obrazu i laptop cały czas się resetuje. Zaznaczę, że programowałem kość biosa przy użyciu klipsa więc wykluczam termiczne uszkodzenie płyty czy samego układu bios. Wymiana kości bios na inną nie przyniosła skutku. Zamówiłem nowy KBC i dalej nie ma poprawy. Stan na teraz jest taki, że laptop reaguje na przycisk zasilania, zapalają się diody po czym po chwili gasną i tak wkoło. Mam napięcia 3.3V, 5V, 1V,12V od ładowania baterii brak napięć z sekcji zasilania procesora, grafiki, vram i ram.
Proszę o podpowiedź co mogło się uszkodzić przez te zabawy z biosem.

Зображення

Зображення

Re: Laptop Lenovo L340, płyta NM-C361 nie uruchamia się

Google Adsense [BOT] 23 Травня 2023, 16:59

#3 Re: Laptop Lenovo L340, płyta NM-C361 nie uruchamia się

Gurek00 5 Червня 2023, 09:50
Sprawdziłem VSSC table według, której mogę użyć takich kości:
EF4018 (Winbond W25Q128)
C84018 (GigaDevice GD25x128)
C22018 (Macronix MX25L128)
Oryginalnie była ta od Winbonda. Wgrałem biosa, który wcześniej zadziałał na kość Macronix MX25L128 ale niestety dalej to samo, wyczyściłem w nim MeRegion i też nie mam poprawy.
Czy jest jeszcze jakiś ratunek dla tej płyty?

Re: Laptop Lenovo L340, płyta NM-C361 nie uruchamia się

Google Adsense [BOT] 5 Червня 2023, 09:50
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 7 гостей