• DELL Precision M4800 LA-9771P - nie wykrywa baterii

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 DELL Precision M4800 LA-9771P - nie wykrywa baterii

Burmistrz89 1 Червня 2023, 12:37
Witam wszystkich, jestem tutaj nowy, więc proszę o wyrozumiałość jeśli coś napiszę nie tak.

Mam laptopa Dell Precision M4800 - od kilku lat leżał popsuty (martwy - brak reakcji na baterię, zasilacz czy cokolwiek) w kartonie i czekał na lepsze dni.
Zabrałem się za niego i co się okazało:
Na MB znalazłem wypalony układ: Q295 - po wymianie dalej nic, brak 3.3V_ALW i 5V_ALW. Niestety z racji że mam małe doświadczenie to postanowiłem podłączyć baterię celem sprawdzenia czy może na baterii coć się wydarzy.
Baterię podłączałem bez obudowy, więc z dziesięć razy zaglądałem żeby nie odwrócić polaryzacji no i oczywiście - tak, tak - podłączyłem baterię na odwrót.
Czy mógłby ktoś mnie naprowadzić na to co się mogło spalić.

Na pocieszenie (głównie dla mnie) znalazłem przyczynę braku napięć 3.3V i 5V - upalony układ PU101 - TPS51225C, Zastąpiłem go układem TPS51285A
(zbliżony jednak tylko 3V3 reg odpalone na stałe) i komputer się uruchamia, natomiast dalej nie widzi baterii. Dodam ( z bólem serca) , że po za wymienionymi usterkami po drodze wykryłem, że uszkodzony jest też procesor i7-4940mx.

Re: DELL Precision M4800 LA-9771P - nie wykrywa baterii

Google Adsense [BOT] 1 Червня 2023, 12:37

#2 Re: DELL Precision M4800 LA-9711P - nie wykrywa baterii

Burmistrz89 7 Червня 2023, 11:56
Szybki Update:
Wykrywanie baterii wróciło do normy po uaktualnieniu BIOS, natomiast Mam jeszcze jeden problem, który wiążę z wspominanym układem Q295 - mianowicie na płytach przeznaczonych dla matryc UHD wyłączona jest obsługa intel GPU (brak układów). Obraz jest wyświetlany, natomiast BIOS nie widzi GPU Nvidii, a w Windowsie widać podstawowy sterownik graficzny Microsoft. Wnioskuję, że problem może leżeć w identyfikacji urządzenia. Wspominany układ Q295 jest zainstalowany na liniach SMBus GPU<>KBC, Jakie Napięcia powinienem mieć na Q295?? sprawdziłem drugą płytę, dla matryc full hd i na drenach mam 2V, pozostałe 3.3V, natomiast w uszkodzonej płycie wszystkie nogi scalaka mają 3.3V.

Pytanie jest następujące: Czy uszkodzenie Q295 mogło doprowadzić do uszkodzenie KBC?, Czy napięcia na Q295 są OK (SMBus działa do 5V)? Co mogę zrobić?
Z góry dzięki za zainteresowanie

#3 Re: DELL Precision M4800 LA-9711P - nie wykrywa baterii

matic 8 Червня 2023, 10:04
Burmistrz89 написав:LA-9711P
Hello!
Is this motherboard marking code correct? You might think LA-9771P?

If so, set your multimeter to the diode test mode and measure the voltage drops to ground on pads 1, 3, 4, 6 on the place of transistor Q295 (transistor Q295 should be removed from the board).

#4 Re: DELL Precision M4800 LA-9771P - nie wykrywa baterii  [РІШЕНО]

Burmistrz89 15 Червня 2023, 10:24
matic thx for your answer,
now all works fine. I rebuild pads for q295 once again, one of drain legs had no connection with the wire i used to rebuild pads (i couldnt see it - i have only magnifying glass and the part is pretty tinny).
meantime I killed M2000m durring flashing with wrong rom - then I repaired it, so I had a bunch of work, since because my M4800 has disabled switchable graphics, i had to flash it in other computer.
Today I found another killed DELL laptop - Inspiron 7567 - but it is a story for the new post.

Re: DELL Precision M4800 LA-9771P - nie wykrywa baterii  [РІШЕНО]

Google Adsense [BOT] 15 Червня 2023, 10:24

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 12 гостей