• asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a Krzys 28 April 2023, 10:08
Trafił do mnie laptop jak w temacie asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 z brakiem oświetlenia ledowego w okół obudowy i brakiem podświetlania klawiatury. Okazało się, że grzeje się bardzo układ U3502 SN1409049DPUR. Wylutowałem układ i jest zwarcie na nodze 13,14 +5VS_LED_KB. Przeprowadziłem próbę zwarciową, która nic nie wykazała bo nic się nie grzało. Prześledziłem całe zasilanie +5VS_LED_KB i za bardzo nic nie znalazłem co może powodować zwarcie. Może któryś z kolegów lub koleżanek miał podobny przypadek.

Re: asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 28 April 2023, 10:08

#2 Re: asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a clops35 28 April 2023, 12:47
Cześć,
Krzys napisal/-a:Wylutowałem układ i jest zwarcie na nodze 13,14 +5VS_LED_KB.
Jaka jest rzeczywista rezystancja do masy na lini +5VS_LED_KB?
Czy po odpięciu klawiatury również jest zwarcie?
Krzys napisal/-a:Przeprowadziłem próbę zwarciową, która nic nie wykazała bo nic się nie grzało.
Jaki był pobór prądu podczas wykonywania próby zwarciowej przy napięciu 5V? Czy próba zwarciowa wykonywana była z wszystkimi wtyczkami wypiętymi z płyty?

Sprawdź piny w złączach J3501, U5602, U5603, sprawdź kondensator C3120.

#3 Re: asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a Krzys 28 April 2023, 14:07
Ceść
clops35 napisal/-a:Jaka jest rzeczywista rezystancja do masy na lini +5VS_LED_KB?

Rezystancja wynosi 0Ohm.
clops35 napisal/-a:Czy po odpięciu klawiatury również jest zwarcie?

Klawiatura jest odpięta na stole jest sama płyta.
clops35 napisal/-a:Jaki był pobór prądu podczas wykonywania próby zwarciowej przy napięciu 5V? Czy próba zwarciowa wykonywana była z wszystkimi wtyczkami wypiętymi z płyty?

Próbę zwarciową wykonywałem przy napięciu 5V i prąd regulowałem od 100mv do 2A. Próba była wykonywana tylko na samej płycie bez podpiętych żadnych wtyczek.
Sprawdziłem piny na złączach, wyglądają dobrze i kondensator C3120 też sprawdziłem. kondensatory przy złączach też wylutowałem i sprawdziłem.

#4 Re: asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a Krzys 23 Maj 2023, 11:22
Laptop oddany klientowi więc zamykam temat.

Re: asus rog G731GW-H6161 płyta G531GW rev. 1.6 brak podświetlania led i klawiatury

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 23 Maj 2023, 11:22

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov