• Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.

#1 Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora

matrixmm 17 Травня 2023, 15:31
Cześć, mam Asusa jak w tytule. Zephyrus G14 płyta GA401QM. Płyta GA401QM.
Płyta startuje z czarnym ekranem jak ma włożoną pamięć w slot. Bez pamięci (tylko na wlutowanej) uruchamia się normalnie. Według mnie płyta zachowuje się dość podejrzanie. W samym biosie procesor grzeje się do 80-85 stopni mimo, że kręcą się oba wentylatory (świeża pasta MX-4, wentylatory i radiatory czyste). Nie wiem, może to norma bo to mały ultrabook na Ryzenie 7 i z RTX3060.
Próbowałem cztery różne pamięci i to samo. Pamięć z tego laptopa w innym startuje normalnie. Zamiana bios tez niczego nie zmieniła.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Edit.
Kryzys chyba zażegnany. Na procesorze pierwotnie była pasta z płynnego metalu. Być może za słabo wyczyszczona gdzieś robiła zwarcie. Jeszcze raz podniosłem chłodzenie, wyczyściłem alkoholem i przedmuchałem porządnie sprężarką i płyta działa na dwóch pamięciach. Temperatura w BIOS co prawda 80-85 stopni dalej mnie niepokoi. Być może trzeba zamiast MX-4 użyć też płynnego metalu na procesorze? Radiator procesora wygląda na jakiś stop stali a nie miedź. Ma ktoś jakieś doświadczenie z takim rozwiązaniem? Szczerze to pierwszy raz podniosłem oryginalne chłodzenie z pastą z ciekłym metalem. Nigdy takiej nie używałem. Tak na szybko znalazłem Thermal Grizzly Conductonaut.
Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Re: Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora

Google Adsense [BOT] 17 Травня 2023, 15:31

#2 Re: Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora  [РІШЕНО]

xamledyD 17 Травня 2023, 20:02
Witam.
Skoro oryginalnie był tam ciekły metal, to docelowo musi być on ponownie naniesiony. MX-4 to dobra pasta, ale nie tam gdzie fabrycznie był ciekły metal. Możesz zamiast niego użyć PTM7950 - jest równie dobry co ciekły metal, a przy tym nie przewodzi prądu i nie wycieknie spod chłodzenia.
Pastę (płynny termopad?) pod RAM-ami i sekcją zasilania też możesz zmienić na np. K5 Pro.
Pozdrawiam

#3 Re: Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora

matrixmm 21 Травня 2023, 08:36
xamledyD написав:Możesz zamiast niego użyć PTM7950 - jest równie dobry co ciekły metal, a przy tym nie przewodzi prądu i nie wycieknie spod chłodzenia.

Nie znałem tej pasty, dzięki. K5 Pro używam od dawna. Pod PTM7950 temperatura na procesorze w bios 65-70st. Czyli 10-15 mniej niż na MX-4. Na Nvidii pod obciążeniem 3dmarka 70-75st. Czyli też 10-15st mniej. Jestem pod wrażeniem. Pasta wygląda bardzo niepozornie. Jak cieniutki termopad Laird'a. Ale w moim przypadku działa super. Wielkie dzięki za pomoc.

Re: Asus Zephyrus G14 płyta GA401QM wysoka temperatura procesora

Google Adsense [BOT] 21 Травня 2023, 08:36

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 11 гостей