• Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.
Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

#1 Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a lukasrz 10 Maj 2023, 11:10
Cześć,

Mam na stole Z710 na płycie DUMBO2 REV 2.1 z KBC IT8528E gdzie od razu po włączeniu wentylator wchodzi na max obroty.

Podmieniałem wentylator - bez zmian
Zmiana wsadu BIOS i EC - bez zmian
Zmiana układu KBC - bez zmian
Podmiana CPU - bez zmian

PIN PWM 3.3V

Na żółtym pinie obrotów napięcie występuje 1.7V, jak zatrzymam palcem wentylator wskakuje na 3.3V więc prawidłowo. Jednak przy lekkim wyhamowaniu coolera napięcie dalej jest 1.7V

Schematu do płyty nie znalazłem, czy jest tu jeszcze jakiś sensor na płycie?? Pomysły mi się skończyły. Co można by tu jeszcze zrobić by zlokalizować usterkę?

Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 10 Maj 2023, 11:10

#2 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a clops35 10 Maj 2023, 11:49
Cześć,
Czy czyściłeś ME Region we wsadzie BIOS?

#3 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a lukasrz 10 Maj 2023, 13:25
clops35 napisal/-a:Cześć,
Czy czyściłeś ME Region we wsadzie BIOS?

Nie, a może mieć to znaczenie? Na orginalnym BIOS był ten sam objaw.

#4 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a clops35 10 Maj 2023, 13:27
lukasrz napisal/-a:Nie, a może mieć to znaczenie?
Przy takich objawach pierwszą czynnością jest czyszczenie ME Regionu, zazwyczaj to on powoduje problem.
lukasrz napisal/-a:Na orginalnym BIOS był ten sam objaw.
Być może się uszkodził.

#5 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a lukasrz 10 Maj 2023, 14:50
clops35 napisal/-a:
lukasrz napisal/-a:Nie, a może mieć to znaczenie?
Przy takich objawach pierwszą czynnością jest czyszczenie ME Regionu, zazwyczaj to on powoduje problem.
lukasrz napisal/-a:Na orginalnym BIOS był ten sam objaw.
Być może się uszkodził.

Wgrywałem różne BIOSy, wyczyściłem ME REGION i bez zmian. Zaczynam podejrzewać problem z chipsetem.

#6 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a LukaszBsKrakow 10 Maj 2023, 15:24
Na ładowarce i samej baterii zachowuje się tak samo ?

#7 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a lukasrz 17 Maj 2023, 09:05
LukaszBsKrakow napisal/-a:Na ładowarce i samej baterii zachowuje się tak samo ?

TAK

#8 Re: Lenovo Z710 - ciągle full obroty wentylatora

Napisal/-a matic 17 Maj 2023, 10:06
Install the CPUID HWMonitor.
Run the installed software and post the screen here.

Ta tema je označena kot ARHIVSKA. Odgovorite samo, če vaše sporočilo vsebuje rešitev (Pravila in Pogoji, 12.1).

Kdo je na strani

Po forumu brska: Alabamasen in 4 gostov