• Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Pravila foruma:Klikni tukaj za prikaz pravil na forumu

1. Naslov teme mora vsebovati: proizvajalca naprave, poln model in kratek opis okvare.
  2. Sporočilo teme mora vsebovati: oznako tiskanega vezja (v primeru popravil strojne opreme), razširjen opis okvare, kaj je bilo preverjeno, zamenjano in/ali izmerjeno, sklep in vprašanje. Če ne morete najti oznake tiskanega vezja, morate prebrati TO TEMO. Če še vedno ne najdete oznake, prosim objavite kakovostne fotografije obeh strani matične plošče - potrebno je odstraniti vse folije in module, ki bi lahko zakrivali te oznake.
  3. Pred objavo nove teme, preberite vse teme v podforumu USPOSABLJANJA, in naredite predhodno diagnostiko na podlagi vsebine teh usposabljanj.
  4. Nalaganje celotnih navodil/shem, BIOS / firmware datotek, ali objavljanje povezav, ki vodijo do drugih spletnih strani s takšnimi datotekami, je SROGO PREPOVEDANO. Lahko objavite le majhen del navodil/shem, ali povezavo na BIOS datoteko v podforumu NEVERIFICIRANE DATOTEKE BIOS/EFI. V eni temi ne smete objaviti več kot eno stran navodil/shem. Datoteka ne sme vsebovati vidnih žigov "zaupno",, e-poštnih naslovov ipd.
  5. V eni temi lahko opišete SAMO eno napravo. Za vsako drugo okvarjeno napravo morate odpreti novo temo.
  6. Zahteve za sheme, boardview, fotografije matičnih plošč, datoteke BIOS-a ali servisne priročnike za storitve NISO DOVOLJENE. Če želite vprašati za katero koli od teh, odprite novo temo v podforumu ZAHTEVA ZA DOKUMENTACIJO & DATOTEKO BIOS/EFI.

#1 Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Gen43 20 April 2023, 21:38
Witam.
Jak w temacie, dostałem taką płytę całą z procesorem, ale bez dwóch tranzystorów na radiatorach (zostały dziury po nich) chyba od zasilania cpu. Przeszukałem internet, ale nic nie znalazłem co by zidentyfikować te elementy. Niby zdjęcia są ale słabej jakości i nie mogę odczytać, a chciałbym ją uruchomić. Stara ta płyta, 95-ty rok, trudno cokolwiek znaleźć. Panowie jeśli coś macie to proszę pomóżcie.
Slika
Slika

Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 20 April 2023, 21:38

#2 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Vogelek23 21 April 2023, 16:57
Proszę zamieścić wyraźne zdjęcia zaznaczonego poniżej obszaru - z obu stron płyty.
Slika

#3 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Gen43 21 April 2023, 23:15
Witam.
Oto zdjęcia.
Slika
Slika

#4 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Vogelek23 22 April 2023, 11:03
Sprawdź, czy punkt 1 łączy się z punktem 2 (żółte strzałki), oraz czy punkt 3 (czerwona strzałka) łączy się z masą płyty. Jeśli TAK, to sprawdź, czy i z którą nóżką układu U28 łączy się punkt 1/2.
Slika

#5 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Gen43 22 April 2023, 12:25
Witam.
Punkty 1-2 są połączone ze sobą oraz z nogą 8 układu u28,punkt 3 brak połączenia z masą, ale połączony w czterech miejscach slotu cmodule( ten długi brązowy).

#6 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU

Napisal/-a Gen43 30 April 2023, 00:08
Witam. Znalazłem podobną płytę ale na intelach , i tam na radiatorach są dwa stabilizatory regulowane EZ1084CT odpowiedzialne za 3,3V.Na mojej trochę pomierzyłem, i by się zgadzało. Będę miał chwilę to spróbuje ją uruchomić na zewnętrznym zasilaczu 3,3V , to powiadomię o efektach.

#7 Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU  [REŠENO]

Napisal/-a Gen43 3 Maj 2023, 01:12
Zamiast dwóch regulatorów stabilizowanych ez1084ct podłączyłem 3,3V z zasilacza komputerowego. Płyta ruszyła bez problemu, więc problem uważam
za rozwiązany. Dziękuję, temat można zamknąć.

Re: Płyta Retro Chaintech 5SEM M103 - identyfikacja tranzystorów zasilania CPU  [REŠENO]

Napisal/-a Google Adsense [BOT] 3 Maj 2023, 01:12

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost