• Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

Правила форуму:Натисніть тут для перегляду правил форуму

1. Назва теми має містити: виробника пристрою, повну модель та короткий опис проблеми.
  2. Пост має містити: код маркування друкованої плати (необхідний у разі ремонту обладнання), розширений опис проблеми, речі, які ви перевірили/замінили/виміряли, ваші висновки та запитання. Якщо ви не можете знайти код маркування друкованої плати, прочитайте ЦЮ ТЕМУ. Якщо ви все ще не можете знайти маркування друкованої плати, завантажте фотографії з високою роздільною здатністю обох сторін друкованої плати - необхідно видалити всі плівки, модулі або кронштейни, які можуть покривати ці позначки.
  3. Перш ніж публікувати нову тему, прочитайте всі теми підфоруму НАВЧАННІ і проведіте попередню діагностику на основі змісту цих тренінгів.
  4. Завантаження будь-яких повних схем, бордвю, файлів БІОС / прошивки або будь-якої іншої документації (або посилань на веб-сайти з такими файлами) СТРОГО ЗАБОРОНЕНО. Ви можете опублікувати лише невелику частину документації або посилання на файл БІОС на підфорумі НЕПЕРЕВІРЕНІ ФАЙЛИ БІОС що спростити діагностику або ремонт. Вам не дозволяється публікувати більше однієї повної сторінки інструкції/схеми на одну тему. Файл, який ви публікуєте, не повинен містити водяних знаків, «конфіденційних» тегів, посилань чи адрес електронної пошти та не може бути захищений паролем.
  5. Дозволено описувати лише один несправний пристрій у одній темі - ви завжди повинні відкривати нову тему для кожного наступного пристрою.
  6. Запит повних схем, бордвю, файлів БІОС або будь-якої іншої документації ЗАБОРОНЕНО на цьому підфорумі. Якщо вам потрібно попросити щось із цього, вам слід відкрити нову тему в підфорумі ЗАПИТ НА ДОКУМЕНТАЦІЮ ТА БІОС.
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

#1 Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

bpjl 11 Березня 2023, 10:42
Cześć.

Dostałem laptopa Lenovo IdeaPad S340-14API. Komputer jest prawie martwy. Przy podłączonej baterii i podaniu prądu z zasilacza zaświeca się biała dioda obok wtyku zasilania. Poza tym nic - brak reakcji na włącznik.

Podobno komputer był już w serwisie gdzie stwierdzono że nie są w stanie go naprawić z braku dostępności części.

Płyta główna to LA-H131P rev:1.0

Reset BIOS'u nie pomógł. 3,3V jest na włączniku i w chwili wciśnięcia spada do 0. Na jednej z cewek jest 5V. Więc przetwornice 3,3V i 5V raczej działają. Rezystancja względem masy na 8 nodze SPI = ok 1Ω. Wlutowałem się w 8 nogę SPI, ustawiłem 1,8V (na takie napięcie jest ten układ). Coś obiciąża 1,8VALW. Zacząłem od 2A ale nic się nie działo. Powoli zwiększałem prąd. W okolicach 3,5A zacząłem coś wyczuwać ale bardzo delikatnie. Przy 5A już czuć że grzeje się.. procesor. Ale też coś obok. Coś w okolicach U19, UC11 a może QC3. Ciężko stwierdzić. Chyba jednak najbardziej grzeje się coś w okolicy PU2101. Zdjąłem zworkę PJ802 ale dalej grzeje się to miejsce a rezystancja na 8 nodze SPI jest niska.

Зображення

Co mogę sprawdzić żeby postawić jasną diagnozę?

Re: Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

Google Adsense [BOT] 11 Березня 2023, 10:42

#2 Re: Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

matic 11 Березня 2023, 12:06
bpjl написав:W okolicach 3,5A zacząłem coś wyczuwać ale bardzo delikatnie. Przy 5A już czuć że grzeje się.. procesor.
Hello!
Note that the copper path to the pin 8 of BIOS chip is a low current path and there is a risk to damage the PCB board at such a high electrical currents.

Please, repeat the short circuit test on the "+1.8VALW" power rail, but this time on some stronger path (for example on pin 2 of the jumper PJ802).

bpjl написав:grzeje się.. procesor. Ale też coś obok. Coś w okolicach U19, UC11 a może QC3. Ciężko stwierdzić. Chyba jednak najbardziej grzeje się coś w okolicy PU2101.
Help yourself with a "snow" method as described in the training department of the forum.

Unfortunately there is a high possibility that the short circuit is caused by a damaged APU chip.

#3 Re: Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

bpjl 11 Березня 2023, 15:44
matic написав:Note that the copper path to the pin 8 of BIOS chip is a low current path and there is a risk to damage the PCB board at such a high electrical currents.
Thank you for this tip, I will remember it for the future because it is important information. This would also explain why the entire area about which I wrote earlier was heating up. Surely this path was heating up the PCB.
matic написав:Please, repeat the short circuit test on the "+1.8VALW" power rail, but this time on some stronger path (for example on pin 2 of the jumper PJ802).
matic написав:Help yourself with a "snow" method as described in the training department of the forum.

Unfortunately there is a high possibility that the short circuit is caused by a damaged APU chip.
Unfortunately, the first thing to defrost is the CPU. Now I have to tell the sad news to the owner.

Re: Lenovo IdeaPad S340-14API - brak reakcji na włącznik Szukaj w tym temacie

Google Adsense [BOT] 11 Березня 2023, 15:44
Ця тема позначена як АРХІВНИЙ. Відповідайте лише в тому випадку, якщо ваша відповідь містить рішення проблеми (Правила Форуму, п. 12.1).

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 10 гостей